Basket Talk

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»: Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον κορμό του και ψάχνει την κίνηση που θα τον... απογειώσει! (video)

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»: Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον κορμό του και ψάχνει την κίνηση που θα τον... απογειώσει! (video)
Ο Παναθηναϊκός είχε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν και γι' αυτό το λόγο διατήρησε τον «κορμό» του, ακολουθώντας το μότο «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»! Πλέον, αναζητά το τελευταίο του μεταγραφικό «χτύπημα», δίχως να έχει τη διάθεση να πάρει το παραμικρό ρίσκο. 
 
Η είδηση που ήθελε τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι να παραμένει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και τη νέα σεζόν, επιβεβαιώθηκε απο τον ατζέντη του.

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο Πολωνός σέντερ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα... πράσινα, παρά το γεγονός πως όλα έδειχναν ότι θα αποδεσμευτεί για να μετακομίσει στη Μάλαγα.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός προχωρά μόλις σε μία αλλαγή και κρατάει όλο τον «κορμό» της ομάδας του 2023-24, η οποία κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και τη EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί το μότο «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», τη στιγμή που έχει ήδη... απογειώσει την περιφέρειά του, αντικαθιστώντας τον Λουκά Βιλντόζα, με τον Λορέντζο Μπράουν.

Πλέον, απομένει το τελευταίο μεταγραφικό «χτύπημα» των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι διαθέτουν πιθανότατα την καλύτερη 4άδα γκαρντ στη EuroLeague, ενώ αποφάσισαν να διατηρήσουν το... παζλ τους, ίδιο! Ή τουλάχιστον... σχεδόν ίδιο. 

Ο Εργκίν Αταμάν δεν θέλησε να αλλοιώσει τους ρόλους, αλλά και τις βάσεις που υπάρχουν από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην ομάδα. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, όταν αυτή η ομάδα έκανε... πάρτι στο Final Four του Βερολίνου, αλλά και κατέκτησε το πρωτάθλημα, με reverse sweep, απέναντι στον Ολυμπιακό.



Το περσινό καλοκαίρι, το άγχος των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλο. Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να πείσει εύκολα τους παίκτες στην αγορά και η αποστολή των ανθρώπων της ομάδας στον σχεδιασμό ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού έπρεπε να αποκτηθούν πάνω από δέκα παίκτες!

Τότε, υπήρξε φόβος για αρκετές «αστοχίες» και για ένα... παζλ που δεν θα «κούμπωνε» όπως θα το ήθελε ο Αταμάν. Παρόλα αυτά, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Φέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική, αφού ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται ως ο πιο ελκυστικός προορισμός στην Ευρώπη για τους παίκτες που αναζητούν συμβόλαιο, ενώ - όπως όλα δείχνουν - η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί μόλις δύο μεταγραφές για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό.

Κι αν η μία έχει πραγματοποιηθεί ήδη, η δεύτερη είναι ίσως πιο δυσκολη, ακόμη και από τις περσινές. Επειδή φέτος, κανένας δεν θέλει να επηρεαστεί η χημεία, αλλά και οι ρόλοι των «πράσινων». Γι' αυτό το λόγο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να βιαστούν, αλλά θα πρέπει να επιλέξουν τον κατάλληλο παίκτη, που θα ταιριάξει στα «θέλω» του Αταμάν. Και αυτό προϋποθέτει αρκετή υπομονή, ακόμη κι αν στον Παναθηναϊκό κληθούν να περιμένουν για μήνες, ώστε να βρουν τον κατάλληλο.
 
Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο Τούρκος τεχνικός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αρκετών φίλων του Παναθηναϊκού και έχει την άνεση να πράξει με τον τρόπο που επιθυμεί, για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό σύνολο. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει.

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0