Basket Talk

Λούκα Σάμανιτς: Το NBA και οι... σκέψεις για Ευρώπη

Λούκα Σάμανιτς: Το NBA και οι... σκέψεις για Ευρώπη
Ο Λούκα Σάμανιτς είναι ελεύθερος και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψει στην Ευρώπη; Το BN Sports έχει το ρεπορτάζ! 
 
Ο Λούκα Σάμανιτς είναι ένας - από τους πολλούς - παίκτες που βρίσκονται στη λίστα των ελεύθερων, έχοντας αγωνιστεί την τελευταία σεζόν στο NBA
 
Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στο 24ο έτος της ηλικίας του, αγωνίζεται στο «4» - αλλά και στο «5» - και έχει αρκετό μέγεθος για τη θέση του (2.08μ.). 

samanic3.jpg
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το περσινό καλοκαίρι, ο Κροάτης φόργουορντ/σέντερ είχε συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, όμως ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει στο NBA και συγκεκριμένα στους Γιούτα Τζαζ
 
Ο 24χρονος βρίσκεται από το 2019 στις ΗΠΑ, ωστόσο κανείς δεν θα απέκλειε την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ακόμη και φέτος. 
 
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, ο Σάμανιτς ακούστηκε εκ νέου για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι αναζητούν έναν παίκτη για να ενισχύσουν την front-line τους, αλλά και να «κλείσουν» το ρόστερ. 
 
Όσον αφορά στον παίκτη, πληροφορίες του BN Sports αναφέρουν πως προτεραιότητα του ίδιου είναι να παραμείνει στο NBA, όμως η περίπτωσή του είναι εντελώς διαφορετική συγκριτικά με του Σάντρο Μαμουκελασβίλι, παραδείγματος χάρη. 

samanic2.jpg
 
Και αυτό, διότι από την πλευρά του Σάμανιτς τονίζεται πως υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον παίκτη στην Ευρώπη, τις οποίες εκείνος «κοιτάζει» σοβαρά! 
 
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Κροάτης αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια με τη Γιούτα, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 9.4 λεπτά συμμετοχής, 4.1 πόντους και 2.4 ριμπάουντ. Μένει να φανεί εάν ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί... ζεστά με την περίπτωση του 24χρονου και εάν ο Κροάτης θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. 

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0