Basket Talk

«Δώστε την μπάλα στον Νικ, θα πάμε στο Παρίσι»: Ίσως αγάπησε την Ελλάδα, περισσότερο από ό,τι εμείς αυτόν!

«Δώστε την μπάλα στον Νικ, θα πάμε στο Παρίσι»: Ίσως αγάπησε την Ελλάδα, περισσότερο από ό,τι εμείς αυτόν!

«Δεν έχει σουτ, δεν είναι ηγέτης, παίρνει πολλά χρήματα, δεν ξέρει καλά ελληνικά». Πόσες φορές θα έχει πει ένας… Έλληνας, όλα αυτά για τον Νικ Καλάθη. Αμέτρητες. Είναι άδικο. Μην ξεχνάτε πόσα καλοκαίρια «κατεβαίνει» για την Εθνική μας ο Νικ. Και φτάσαμε στα 35 του χρόνια, να τον δούμε σε ένα τουρνουά και… επιτέλους να τον εκτιμήσουμε. Του αξίζει. Έπρεπε. Βλέπει όλα όσα άλλοι μόνο… φαντάζονται. Και «σήμερα», μας στέλνει στο Παρίσι!

Έχει κατακριθεί πάρα πολλές φορές για το σουτ του. Για το ότι όταν η μπάλα «καίει», μπορεί να μην είναι ο άνθρωπος που θα την πάρει, θα σκοράρει και η ομάδα του θα κερδίσει.

Ασχέτως, αν ο Νικ Καλάθης το έχει κάνει και αυτό στην καριέρα του. Ακόμη και φέτος, απέναντι στη Μονακό, στην οποία πλέον ανήκει. Και φυσικά παλαιότερα, φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού, τόσο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και απέναντι στην Ζαλγκίρις, στο ΟΑΚΑ, με το περίφημο «This is our house».

Ωστόσο, ο Νικ… δεν έχει σουτ. Και επιμένουμε. Κοιτά κανείς τα ποσοστά του στα τρίποντα με την Εθνική μας ομάδα, στο Προολυμπιακό τουρνουά πάντως, και δεν απογοητεύεται. Διότι ναι μεν είχε 0/5 κόντρα στην Σλοβενία, πριν από μερικές ώρες, αλλά απέναντι σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο, τελείωσε με 50%! Διόλου άσχημα για έναν  παίκτη που επίμονα επισημαίνουμε πως δεν θα θέλαμε να έχουμε στην περιφέρειά μας.

Από εκεί και πέρα όμως, στα μάτια ενός ανθρώπου που καταλαβαίνει αυτό που βλέπει, ο Νικ Καλάθης είναι ο πιο έξυπνος παίκτης στην Ευρώπη, στην θέση του. Και αν όχι ο εξυπνότερος όλων, ένας εξ’ αυτών. Βλέπει πράγματα, που άλλοι δεν φαντάζονται. Δημιουργεί φάσεις, που θα ήθελε να «βγάλει» ένα παιδί σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, από την τηλεόρασή του. Αντιλαμβάνεται τα «μις ματς» κάθε φορά που δημιουργούνται. Μπορεί να δώσει την μπάλα, εκεί που λέμε… εμείς, απλά παρακολουθώντας ένα παιχνίδι από το σπίτι.

Είναι αδιανόητοι οι αριθμοί του στα τρία παιχνίδια που παρήλθαν. Εννέα ασίστ με την Αίγυπτο, που αγωνίστηκε 22 λεπτά. Και από 11 κόντρα σε Δομινικανή Δημοκρατία και Σλοβενία, αγωνιζόμενος από 28 λεπτά ακριβώς. Επτά… χθες (06/07), μέσα σε επτά λεπτά.

Και να μην ξεχνάμε κάτι: φτάνει τα 35. Και πανηγυρίζει έτσι για την Εθνική μας ομάδα. Και ξεσηκώνει τον κόσμο. Και «βουτάει» για μία κατοχή. Και φωνάζει στον Λαρεντζάκη να κάνει το σήμα της «κόμπρας». Και βγάζει άλλο ένα alley oop κάρφωμα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ας παίξει περίπου 28 λεπτά και σήμερα. Ας πάρει την μπάλα ξανά, πολύ. Ας χάσει πέντε τρίποντα. Είναι και θα… γίνει, ένας εκ των κυριότερων λόγων, που η Ελλάδα θα βρεθεί στο Παρίσι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0