Basket Talk

Ποιος «κουμπώνει» καλύτερα στο... παζλ; 3+1 Ευρωπαίοι ψηλοί του NBA για τον Παναθηναϊκό! (video)

Ποιος «κουμπώνει» καλύτερα στο... παζλ; 3+1 Ευρωπαίοι ψηλοί του NBA για τον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το τελευταίο «κομμάτι» του φετινού... παζλ και το BN Sports ξεχωρίζει 3+1 περιπτώσεις Ευρωπαίων παικτών που πέρυσι βρίσκονταν στο NBA. Ποιος ταιριάζει καλύτερα στο πλάνο του Εργκίν Αταμάν;
 
Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατόρθωσε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδος, έπειτα από τρία χρόνια.

Το περσινό καλοκαίρι, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε ολική αναδόμηση, έτσι ώστε να «χτίσουν» μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει άμεσα. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Φέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική στο «πράσινο» στρατόπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι πιθανότατα ο πιο ελκυστικός προορισμός στην Ευρώπη και οι παίκτες δεν το σκέφτονται, τρεις και τέσσερις φορές, για να πουν το «ναι».

Στα... μάτια αρκετού κόσμου, ο φετινός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού είναι πιο εύκολος συγκριτικά με αυτόν της αγωνιστικής περιόδου 2023-24. Ενδεχομένως να είναι έτσι, ωστόσο το γεγονός πως θα γίνουν - συνολικά - πολύ λιγότερες κινήσεις, προϋποθέτει αυτές να «κουμπώσουν» άψογα στο... παζλ, ώστε το «τριφύλλι» να είναι ακόμη καλύτερο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2024-25.

Μέχρι στιγμής έχει αποκτηθεί ο Λορέντζο Μπράουν αντί του Λουκά Βιλντόζα, με τους «πράσινους» να κάνουν ένα μεγάλο upgrade στην περιφέρεια και απομένει τουλάχιστον μία κίνηση που θα θα πραγματοποιήσει η ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Φημολογείται πως ο Τούρκος τεχνικός αναζητά έναν - Ευρωπαίο από το NBA - παίκτη ο οποίος θα αγωνίζεται τόσο στη θέση «4», όσο και στη θέση «5» και θα έχει την ικανότητα να σουτάρει καλά. Βέβαια, ο Αταμάν έχει αποδείξει πως εάν του προκύψει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που δεν «τικάρει» όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε, δεν θα την αγνοήσει.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός ρίχνει «ματιές» στην αγορά του NBA, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί τα ονόματα των Ντάνιελ Τάις και Ντάριο Σάριτς για τον Παναθηναϊκό.

Γι' αυτό το λόγο, το BN Sports ξεχώρισε κάποιους Ευρωπαίους παίκτες που θα ταίριαζαν στον Εργκίν Αταμάν και παραμένουν ελεύθεροι στην αγορά του NBA.

Να σημειωθεί πως οι κάποιοι - αν όχι όλοι - από αυτούς τους παίκτες, πιθανότατα θα βρουν συμβόλαιο στο NBA, όμως οι περιπτώσεις τους παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να απασχολήσουν την ευρωπαϊκή αγορά και στο μέλλον, αν όχι φέτος. 
 

Ντάριο Σάριτς 

 
Τα τελευταία 24ωρα αρκετά δημοσιεύματα συνδέουν τον Κροάτη πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2.08μ.) με τον Παναθηναϊκό. Ο Σάριτς προέρχεται από μία καλή σεζόν στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, ενώ σούταρε με 37.6% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. 
 
Τη σεζόν 2023-24 είχε minimum συμβόλαιο, όμως φημολογείται πως δεν θα απέκλειε την επιστροφή του στην Ευρώπη, αν και το εν λόγω σενάριο δεν φαντάζει ως το πιο πιθανό. Το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ταιριάζει στα «θέλω» του Εργκίν Αταμάν

 

Ντάνιελ Τάις 

 
Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ο Ντάνιελ Τάις (2.03μ.), ο οποίος με τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς, μέτρησε κατά μέσο όρο 6.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 37.1% στα σουτ τριών πόντων. 
 
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως για την περίπτωσή του 32χρονου Γερμανού ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες από το NBA, ωστόσο ο ίδιος μεγαλώνει και φαίνεται πως η επιστροφή του στην Ευρώπη, υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό του. 

 

Ουσμάν Γκαρούμπα 

 
Στην Ευρώπη αναμένεται να επιστρέψει ο Ουσμάν Γκαρούμπα (2.03μ.), ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2023-24 δεν βρήκε χώρο στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και αγωνίστηκε στη G-League, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. 
 
Στα ισπανικά ΜΜΕ, ο 22χρονος σέντερ έχει παρουσιαστεί ως ο αντικαταστάτης του Βενσάν Πουαριέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο ίδιος έχει τονίσει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του. 

 

Σάντρο Μαμουκελασβίλι 

 
Πρόκειται για έναν παίκτη, για τον οποίο φέρεται να «ψάχτηκε» πέρυσι ο Παναθηναϊκός, όμως ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στο NBA. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2.06μ.) φόρεσε τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς και μέτρησε - ανά παιχνίδι - 4.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 29.7% πίσω από τη γραμμή των 7.25μ. 
 
Αυτή τη στιγμή είναι restricted free agent* και μένει να φανεί τι θα συμβεί με το μέλλον του. Πάντως, εάν ο 25χρονος επιλέξει να ασχοληθεί πιο... ζεστά με την ευρωπαϊκή αγορά, πολλές ομάδες θα ήθελαν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους. 

 
*Μπορεί να διαπραγματευτεί και να δεχτεί προτάσεις από άλλες ομάδες του NBA, ωστόσο η προηγούμενη ομάδα του - εάν επιθυμεί - έχει το δικαίωμα να «ματσάρει» τη σχετική προσφορά. Σε περίπτωση που δεν θελήσει να παραμείνει στον «μαγικό» κόσμο, θα μετατραπεί σε unrestricted free agent και τότε θα μπορέσει στη συνέχεια να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του - και - στην Ευρώπη. 

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0