Basket Talk

Κιθ Σμιθ: «Ο Βεζένκοφ δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει – Δεν στέκει!»

Κιθ Σμιθ: «Ο Βεζένκοφ δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει – Δεν στέκει!»

Οι Ράπτορς καθορίζουν το μέλλον του Βεζένκοφ με τον παίκτη να δεσμεύεται τυπικά και πρακτικά με συμβόλαιο. Τα δεδομένα της υπόθεσης και τι υποστηρίζει Αμερικάνος δημοσιογράφος για την υπόθεση.

Μπορεί η συμφωνία του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό να έχει προκαλέσει αρκετό «ντόρο» και ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας που προπονεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως όσα δημοσιεύματα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μόνο αισιόδοξα δεν μπορούν να παρουσιαστούν και επηρεάζουν άμεσα το σενάριο της επιστροφής του Βούλγαρου με ελληνικό διαβατήριο φόργουορντ και αυτό διότι, όπως επισημαίνουν ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Τορόντο Ράπτορς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όπως μεταφέρεται «Η κατάσταση του Σάσα Βεζένκοφ είναι συναρπαστική. Τα ευρωπαϊκά media αναφέρουν ότι έχει ήδη πάρει συμβόλαιο στην Ελλάδα και πως η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Τα media στο Τορόντο αναφέρουν ότι οι Ράπτορς δεν θέλουν να τον αποδεσμεύσουν. Και ο Βεζένκοφ θα πρέπει να αποδεσμευθεί, δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει. Ίσως συμβεί, αλλά το να αναφέρεται πως έχει ήδη αποχωρήσει από το NBA, δεν στέκει» όπως τιτίβισε ο Κιθ Σμιθ, άνθρωπος που συνεργάζεται με το Spotrac. Ο ίδιος συνεχίζει.

«Ο Σάσα Βεζένκοφ θέλει να αποχωρήσει από το NBA για να γυρίσει στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Και οι Ράπτορς είναι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση. Έραψα γι' αυτή την υπόθεση χωρίς συναισθηματισμούς. Δέχομαι πολλές προσβολές, γεγονός στενάχωρο και περιττό. Προσωπικά, ελπίζω πως ο παίκτης θα βρεθεί σε ένα μέρος στο οποίο θα είναι χαρούμενος να παίζει μπάσκετ. Και δεν με ενδιαφέρει που θα το βρει αυτό» συμπλήρωσε ο Σμιθ.

Το ζήτημα είναι η φόρμουλα αποδέσμευσης του παίκτη με τους Καναδούς, οι οποίοι δεδομένα θέλουν ανοίξουν χώρο στο μπάτζετ τους όμως δεν είναι ξεκάθαρο το εάν και για τι ρόλο τον προορίζουν. Η διαπραγμάτευση που θα γίνει με την ομάδα του Βεζένκοφ θα γίνει από μηδενική βάση και μόνο σενάριο μπορούν να γίνουν ως προς το ύψος της ενδεχόμενης αποζημίωσης το οποίο ο μπασκετμπολίστας είναι πιθανό να χρειαστεί να καταβάλλει προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθέρας του. Πάντως, θεωρείται δεδομένη η βούλησή του να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι και αυτή είναι μία παράμετρος που ενδέχεται να μετρήσει ως προς την τελική έκβαση της υπόθεσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0