Basket Talk

«Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ ξανά στα… χέρια του Μπαρτζώκα»: Η πεντάδα του Ολυμπιακού έτοιμη για το vol.2, «διψώντας» για εκδίκηση! (video)

«Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ ξανά στα… χέρια του Μπαρτζώκα»: Η πεντάδα του Ολυμπιακού έτοιμη για το vol.2, «διψώντας» για εκδίκηση! (video)

Ο Ολυμπιακός μετά την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι κοντά στην μεταγραφή και ενός ακόμα πρώην «ερυθρόλευκου». Ο Σάσα Βεζένκοφ όπως όλα δείχνουν θα γυρίσει στην Ελλάδα μετά την εμπειρία του στο ΝΒΑ. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει στο δυναμικό της δύο παίκτες που βελτιώθηκαν στα χέρια του 59χρονου προπονητή και έφτασαν μία «ανάσα» από την κατάκτηση της EuroLeague!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι έτοιμος να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα, μετά την εμπειρία του στο NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ενημέρωσε τους Τορόντο Ράπτορς που απέκτησαν τα δικαιώματά του, ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.  

Και όπως όλα δείχνουν θα γίνει η τρίτη μεταγραφή των Πειραιωτών μετά τον Λούκα Βιλντόζα και την επιστορφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ! Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στο δυναμικό του δύο αθλητές που συνεργάστηκε άψογα μαζί τους και έφτασαν κοντά στην κατάκτηση της EuroLeague!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αγωνίστηκε μόλις μία χρονιά υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και μαζί του κατάφερε να «εκτοξεύσει» τα ατομικά του στατιστικά στην -ίσως- καλύτερη σεζόν της καριέρας του!

dorsey_132731.jpg

O Ελληνοαμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε την σεζόν 2021-22 με την φανέλα των Πειραιωτών, ούσα η πιο παραγωγική της καριέρας του, αφού σε 38 αγώνες είχε μέσο όρο 12.8 πόντους σε 24:10 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague! Φτάνοντας ένα σουτ μακριά από τον τελικό της, χάνοντας στον ημιτελικό του Final Four από την Ανατολού Εφές (74-77) του Εργκίν Αταμάν!


Ο 28χρονος μετά από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του NBA χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και μετά από δύο σεζόν επέστρεψε, αφού πρώτα αγωνίστηκε και στην Φενέρμπαχτσε.

Στην μοναδική χρονιά του στον Πειραιά συμπαίκτης του ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ, ένας παίκτης που ο Μπαρτζώκας έχει συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του. Εκτός από την κοινή τους πορεία στον Ολυμπιακό υπήρξαν μαζί και για μία σεζόν στην Μπαρτσελόνα (2016-17).

2015-10-23_FCB basquet vs STELMET

Φυσικά, ο 28χρονος Βούλγαρος κέρδισε μία θέση στο NBA χάρη στις εμφανίσεις που πραγματοποίησε τις σεζόν 2021-22, 2022-23 αφού είχε 13.7 και 17.6 πόντους μέσο όρο αντίστοιχα!

Ωστόσο, ούτε αυτός κατάφερε να συνδυάσει τις καταπληκτικές χρονιές του με την κατάκτηση της EuroLeague, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά από τον Ντόρσεϊ, χάνοντας στον τελικό του Κάουνας από την Ρεάλ Μαδρίτης!


Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στην ομάδα του δύο παίκτες που βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό και -πιθανώς- να ξαναδούμε την βασική πένταδα των «ερυθρόλευκων» από την σεζόν 2021-22, όταν και τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια της EuroLeague.

Τότε τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ πλαισίωναν οι Γόουκαπ, Παπανικολάου και Φαλ, με την ομάδα των Πειραιωτών να έχει -ξανά- την ευκαιρία να κερδίσει όσα δεν μπόρεσε στην πρώτη κοινή ύπαρξη των πέντε παικτών του στο βασικό σχήμα της!

olympiacos-bc.jpg

Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0