Basket Talk

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Η Εθνική… πέταξε θριαμβευτικά στα ημιτελικά και πέφτει στην «αγκαλιά» της Σλοβενίας!

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Η Εθνική… πέταξε θριαμβευτικά στα ημιτελικά και πέφτει στην «αγκαλιά» της Σλοβενίας!

Η Εθνική Ελλάδος έκανε το… αυτονόητο και «λύγισε» την αντίσταση της Αιγύπτου, μέσα στο ΣΕΦ (04/07,93-71) «κλειδώνοντας» τη θέση της για τα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά, εκεί όπου θα συναντήσει τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της, στην αναμέτρηση απέναντι στην Αίγυπτο και πήρε τη νίκη, που της χαρίζει τη πρώτη θέση του ομίλου (04/07,93-71).

Σε εξαιρετική κατάσταση εμφανίστηκε ο Παπαγιάννης κυριαρχώντας μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με συνολικά 16 πόντους, οδηγώντας την «Επίσημη Αγαπημένη» στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά, απέναντι στη Σλοβενία.

Η Εθνική μπήκε με… φόρα στο πρώτο 10λεπτο, δείχνοντας από νωρίς πως είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Η διαφορά έφτασε έως και τους 13 πόντους, με τους Αιγύπτιους να καταφέρνουν αν μειώσουν κάπως τη διαφορά, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την Ελλάδα στο +8, με το σκορ να είναι 20-12.

Στο δεύτερο 10λεπτο, η Αίγυπτος έβγαλε μία αντίδραση πιέζοντας την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα έβρισκε τον τρόπο να βρίσκει τον δρόμο προς το «γαλανόλευκο» καλάθι. Με το… ξέσπασμα αυτό οι Αιγύπτιοι πλησίασαν στο σκορ, με το ημίχρονο να λήγει 42-38.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων έγινε ιδιαίτερα αισθητή και η Ελλάδα ξεκίνησε να «χτίζει» μία διαφορά, που οι Αιγύπτιοι δύσκολα θα μπορούσαν να καλύψουν, με το τρίτο 10λεπτο να ολοκληρώνεται στο 68-52.

Στη τελευταία περίοδο, η Εθνική Ελλάδος έκανε ότι… ήθελε μέσα στο παρκέ, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους του παίκτες του οποίους είχε διαθέσιμους.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε σε «γαλανόλευκο» θρίαμβό με το τελικό σκορ στο φωτεινό πίνακα να δείχνει 93-71.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 42-38, 68-52, 93-71

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0