Basket Talk

Εθνική... έτοιμη για το Παρίσι: Η κούραση του Ντόντσιτς και η σωστή προσέγγιση της «γαλανόλευκης», την μετέτρεψαν σε φαβορί! (video)

Εθνική... έτοιμη για το Παρίσι: Η κούραση του Ντόντσιτς και η σωστή προσέγγιση της «γαλανόλευκης», την μετέτρεψαν σε φαβορί! (video)
Ο Ντόντσιτς μοιάζει εξαντλημένος, την ώρα που η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο και είναι φαβορί για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες
 
Η Εθνική ήταν υπερηχητική στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά, καθώς νίκησε με 109-82 τη Δομινικανή Δημοκρατία στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γιάννης Αντετοκούμπο, Τόμας Γουόκαπ και Νικ Καλάθης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της «γαλανόλευκης», η οποία έδειξε πως παίρνει «ορμή» από την άμυνά της και εν συνεχεία ξεδιπλώνει το ταλέντο της στην επίθεση.



Αναμφίβολα, ένα από τα στοιχεία που δείχνει να έχει το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη είναι το μέγεθος που διαθέτει ως ομάδα, με αποτέλεσμα να ξεκινούν όλα από την αμυντική της λειτουργία.

Ούτως ή άλλως, ο τρόπος που είναι δομημένη η Εθνική, απαιτεί μια άψογη αμυντική λειτουργία, η οποία δεν θα επιτρέπει στον αντίπαλο να αισθάνεται άνετα.

Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, μπορεί η Εθνική να πέτυχε 109 πόντους, όμως το έκανε κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να την κοιτάξει στα μάτια με αυτό το υλικό. 
 
Συνεπώς, δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το παιχνίδι της Τετάρτης (04/07). Παρόλα αυτά, το ρεκόρ είναι... ρεκόρ. Και η Εθνική κατόρθωσε να σημειώσει ένα τέτοιο στα σουτ τριών πόντων, αφού πέτυχε 16/31, καταρρίπτοντας τα 14/24 που είχε πετύχει το 2012 κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο
 
Βέβαια, το «ψεγάδι» της Εθνικής είναι ότι δεν διαθέτει κάποιον κλασικό σουτέρ στο ρόστερ της, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δείχνει να έχει «χτίσει» αυτοπεποίθηση και να προχωρά σε σωστό δρόμο, με την... υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη
 
Στον έτερο όμιλο του Προολυμπιακού, η Σλοβενία «έμπλεξε» μετά την ήττα της πρεμιέρας και χρειάζεται νίκη με 10+ πόντους απέναντι στη Νέα Ζηλανδία για να μείνει «ζωντανή». Αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση τον σούπερ σταρ Λούκα Ντόντσιτς - και τον νατουραλιζέ Νίμπο - το ρόστερ των Σλοβένων υστερεί σε ποιότητα. 
 
Όπως αναμενόταν, η Σλοβενία τα περιμένει όλα από τον Ντόντσιτς, όμως ο ηγέτης των Τίμπεργουλβς μοιάζει εξαντλημένος, κάτι που τον επηρεάζει φανερά. Στην άμυνα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στην επίθεση έχει παρουσιαστεί περισσότερο άστοχος από όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι. Πάντως, αυτό που βιώνει η Σλοβενία είναι φυσιολογικό, καθώς ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο NBA, στις 18 Ιουνίου και δεν έχει προλάβει να ξεκουραστεί! 
 
Με αυτά τα δεδομένα, η Σλοβενία βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και το απόλυτο φαβορί για να πάρει το «εισιτήριο» για το Παρίσι είναι η Ελλάδα! Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να «ξεγράψει» κανείς την Κροατία, ακόμη και αν στην περιφέρειά της, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ταλέντο. 

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0