Basket Talk

Σπανούλης: «Στο DNA της Ελλάδας η άμυνα – Είμαστε ομάδα με ταλέντο»

Σπανούλης: «Στο DNA της Ελλάδας η άμυνα – Είμαστε ομάδα με ταλέντο»

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης από την εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ στάθηκε στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας του.

Η Ελλάδα ξεπέρασε με άνεση το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας της Δομινικανής Δημοκρατίας με 109-82 (03/07).

Στις δηλώσεις του μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του, αλλά στο ταλέντο που θεωρεί ότι διαθέτουν οι παίκτες του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός:

«Το πιο σημαντικό είναι η άμυνά μας, αυτό είναι το DNA. Όλα ξεκινούν από εκεί και μετά ξεδιπλώνουμε το ταλέντο μας στην επίθεση. Είμαστε μία ομάδα με ταλέντο, χημεία. Βλέπω τι μπορεί να κάνει η ομάδα μου. Το βλέπω στην προπόνηση, ήμουν βέβαιος πως θα κάναμε μία καλή εμφάνιση.

Είδαμε μόνο αυτό το παιχνίδι. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ μπάσκετ. Πρέπει να προσαρμόζεσαι.

Πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει κάποιος που του έχω πει να μη σουτάρει. Η άμυνά μας είναι εντυπωσιακή. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Λένε ότι δεν έχουμε σουτ. Και όταν πήραμε τα μετάλλια δεν είχαμε κάποιον τρομερό σουτέρ αλλά είχαμε καρδιά και το πιστεύαμε. Και τώρα πιστεύω στους παίκτες μου.

Ο Γιάννης είναι ένας παγκόσμιος superstar. Είναι πολύ ταπεινός, είναι ανοιχτόμυαλος. Αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την πατρίδα του.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι το διασκεδάζουν. Νιώθουν τιμή και το βλέπουμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή άμυνα, επιθετικά θα δούμε καλά πράγματα. Η Εθνική είναι της Ελλάδος, ο Γιάννης είναι αστέρι αλλά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες.

Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και τον εαυτό μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0