Basket Talk

Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα 82-109: Έτρεξε με ταχύτητες… φωτός, είχε απίθανο Αντετοκούνμπο και «διψά» για Παρίσι! (video)

Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα 82-109: Έτρεξε με ταχύτητες… φωτός, είχε απίθανο Αντετοκούνμπο και «διψά» για Παρίσι! (video)

Η Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και μάλιστα… εμφατική! Επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας με 109-82 (03/07) και έκανε το πρώτο βήμα, στον δρόμο για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Τα έκανε όλα σωστά η Ελλάδα! Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μεγάλη βραδιά, η «Επίσημη Αγαπημένη» ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθειά της στο Προολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Κέρδισε τη Δομινικανή Δημοκρατία με 109-82 (03/07) και έδειξε πως είναι έτοιμη, να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για ένα εισιτήριο στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι!

Ο «Greek Freak» αποτέλεσε… φόβο και τρόμο κάτω από τα καλάθια των Δομινικανών! Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους, αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη!

Σπουδαίο ματς και από τον Τόμας Γουόκαπ, που ακολούθησε στο σκοράρισμα με 17 πόντους, ενώ σε double-double έφτασε ο Νικ Καλάθης, με 12 πόντους και 11 ασίστ!

Η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Μπήκε από νωρίς μπροστά στο σκορ και διατήρησε σταθερά τα ηνία καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, στο φινάλε του, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (15-25).

Από εκεί και πέρα, η Εθνική μας ομάδα απέκτησε πλήρως τον έλεγχο. Με πρωταγωνιστή, ποιον άλλον, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, φρόντισε να «βυθίσει» στα καλάθια τους Δομινικανούς, παρά την προσπάθειά τους να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι.

Στο 1’45’’ για το ημίχρονο, η Ελλάδα ανέβασε τη διαφορά στο +14, με εύστοχο τρίποντο του Παπαγιάννη (37-51), για να πάει εν τέλει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της στο 56-41, έπειτα από alley-oop κάρφωμα του ίδιου παίκτη!

Η επανέναρξη, βρήκε την «γαλανόλευκη» να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Με την επίθεσή της να έχει πάρει… φωτιά, έφτασε ακόμα και στο +20 (41-61) στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, έπειτα από τρίποντο του «Greek Freak»!

Η Δομινικανή Δημοκρατία όμως, δεν εγκατέλειψε, πάλεψε και μείωσε στους 11, 3’48’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-69). Γουόκαπ και Μήτογλου απάντησαν με διαδοχικά τρίποντα, αλλά οι Δομινικανοί ήταν εύστοχοι και έφτασαν εκ νέου στο -10 (65-75 στο 29’).

Τότε, όμως, μπήκε μία οριστική… τελεία στην αναμέτρηση! Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν αστειεύονταν, ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν και αυτό ακριβώς έκαναν. Ήλεγχαν τον ρυθμό, διατήρησαν τη μεγάλη διαφορά που είχαν και ουσιαστικά, όταν το σκορ πήγε στο 88-67 στο 34', τα πάντα είχαν κριθεί, με την Ελλάδα να επικρατεί τελικά με 109-82.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 41-56, 65-80, 82-109

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0