Basket Talk

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό ως πρωταθλητής Ευρώπης; Κι όμως, υπάρχει κι άλλος... Βιλντόζα! (video)

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό ως πρωταθλητής Ευρώπης; Κι όμως, υπάρχει κι άλλος... Βιλντόζα! (video)
Με αφορμή την μετακίνηση του Λούκα Βιλντόζα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, το BN Sports σας... θυμίζει τον μοναδικό παίκτη που έκανε κάτι ανάλογο, έχοντας κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο! 
 
Κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά την κατάκτηση της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό, ο Λούκα Βιλντόζα «μετακόμισε» στο Φάληρο, αφού αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό
 
Ο Αργεντίνος γκαρντ αποδεσμεύτηκε από τους «πράσινους» και την Τρίτη (02/07) ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προσέθεσαν στο ρόστερ τους, τον τρίτο παίκτη από την Αργεντινή, στην ιστορία του συλλόγου. Μετά τους Φαμπρίτσιο Οβέρτο και Ρούμπεν Βολκοβίσκι.  
Διαχρονικά και δη στον 21ο αιώνα, οι μετακινήσεις παικτών από Παναθηναϊκό σε Ολυμπιακό - και αντίστροφα - είναι δεκάδες. Παρόλα αυτά, δεν είναι τόσο συνηθισμένο για έναν παίκτη να μετακινείται από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον, δίχως να μεσολαβήσει κάποιος ενδιάμεσος σταθμός. 
 
Για την ακρίβεια, ο Βιλντόζα έγινε ο 5ος παίκτης που αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό και άμεσα εντάσσεται στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι παίκτες μειώνονται ακόμη περισσότερο, όταν προστίθεται το κριτήριο του πρωταθλητή Ευρώπης. 
 
Μόλις ένας είναι ο παίκτης - πέραν του Βιλντόζα - που μετακινήθηκε από το «τριφύλλι» στους Πειραιώτες, αμέσως μετά το τέλος της σεζόν που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τους «πράσινους». 
 
Ο λόγος για τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος το 2000 και μετά το 2ο «αστέρι» του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη, είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως στην 3ετία που έμεινε στους «ερυθρόλευκους», ο παλαίμαχος γκαρντ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2002, ενώ αποχώρησε το 2003 συνεχίζοντας στον Μακεδονικό

Bountouri.jpg

Όσον αφορά στην περίπτωση του Λούκα Βιλντόζα, ο Αργεντίνος μπορεί να μην «κούμπωσε» στο... παζλ που δημιούργησε το περσινό καλοκαίρι ο Εργκίν Αταμάν, ωστόσο η ποιότητά του παραμένει αδιαμφισβήτητη και ο ίδιος δεν παύει να αποτελεί μία σημαντική προσθήκη για τους Πειραιώτες. 
Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0