Basket Talk

Μπαχάμες - Ελλάδα 75-102: Ασταμάτητη, υπερηχητική Εθνική ξανά και με Γιάννη Αντετοκούνμπο «όνειρο»! (video)

Μπαχάμες - Ελλάδα 75-102: Ασταμάτητη, υπερηχητική Εθνική ξανά και με Γιάννη Αντετοκούνμπο «όνειρο»! (video)
Ήταν δικαίως ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε στην αναμέτρηση της Εθνικής με τις Μπαχάμες οδηγώντας την ομάδα του προς ακόμη μία ευρεία σε διαφορά πόντων νίκη. Η «γαλανόλευκη» έδειξε τα... δόντια της και επικράτησε με 75-102 κλείνοντας με το απόλυτο 3/3 τις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε.

Τουρνουά Aegean Acropolis πράξη τρίτη στο ΣΕΦ, με την Ελλάδα να «μάχεται» κόντρα στις Μπαχάμες. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ακόμη πιο ξεχωριστό χαρακτήρα μιας και συνοδεύτηκε με την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστική τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, αφού ο Έλληνας σταρ δεν καθόταν σε ησυχία και όχι μόνο έβγαζε… μάτια μέσα στις τέσσερις γραμμές, αλλά και έξω από αυτές ήταν στο… πόδι δίνοντας και τις οδηγίες του. Το ματς το ολοκλήρωσε με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για ακόμη μία φορά η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεχώρισε για την επιθετική της πολυφωνία με τον Ντίνο Μήτογλου να βγαίνει μπροστά με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ και τους Κώστα Παπανικολάου (14π.), Τόμας Γουόκαπ (6π., 9α., 3 κλεψίματα) και Νικ Καλάθη (7π., 11α.) να ακολουθούν. Όλοι όμως έβαλαν το δικό τους... λιθαράκι σε ακόμη μία νίκη της Ελλάδας (75-102) όπου όσοι πάτησαν παρκέ έβαλαν τα καλάθια τους.

Ο Giannis ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και το έδειξε με το… καλημέρα σας. Ενώ η Εθνική μπορεί να πιέστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο «Greek Freak» ήταν εκείνος που την… ξεκλείδωσε με δύο καρφώματα και συνολικά 8 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειχνε πως είναι σε εξαιρετική ετοιμότητα με τον Λαρισαίο κόουτς να δοκιμάζει διάφορα σχήματα μια και οι Μπαχάμες δε μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Ελλήνων. Ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Τόμας Γουόκαπ ήταν αυτοί που από την περιφέρεια έδωσαν στην Εθνική διψήφιο προβάδισμα (15-28).

Τολιόπουλος και Λαρεντζάκης συνέχισαν το ελληνικό κρεσέντο εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +`16 (18-34, στο 13΄). Η Εθνική ομάδα σε αντίθεση με τα πρώτα δύο τεστ που έδωσε προτίμησε να δοκιμαστεί αυτή τη φορά μέσα στο ζωγραφιστό όπου και ήταν πολύ επιτυχημένη χτίζοντας έτσι το προβάδισμά της.

Ο Μπάντι Χιλ μπορεί να μην έβρισκε το σουτ από την περιφέρεια (0/8), ωστόσο ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του για να… ροκανίσουν τη διαφορά στην εκπνοή του πρώτου μέρους μειώνοντας στους 10 (32-42). Ωστόσο, η Ελλάδα διατήρησε ένα προβάδισμα ασφαλείας πριν το δεύτερο ημίχρονο (34-46).

Μετά την ανάπαυλα, μπορεί η ομάδα των Μπαχαμών να έδειχνε να το παλεύει κατά τα πρώτα λεπτά με τον Μπάντι Χιλ, όμως η «γαλανόλευκη» είχε πολύ ανεβασμένο τον Ντίνο Μήτογλου σε αυτή την τρίτη περίοδο που… ξεκόλλησε την Ελλάδα επιθετικά (43-62).

Το σύνολο του κόουτς Σπανούλη έδωσε έμφαση και στο τρίποντο σε αυτό το δεύτερο μέρος ξεφεύγοντας στο σκορ με τη διαφορά να ξεπερνά τους 25 πόντους (47-73) κάνοντας το ματς μία τυπική διαδικασία.

Το... πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα συνεχίστηκε και την τελευταία περίοδο, όπου η τεχνική είχε υποχωρήσει με την Εθνική να φτάνει να προηγείται και για 30 πόντους (55-85, στο 35'). H Ελλάδα πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη και φαίνεται πλέον πως είναι έτοιμη για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα κρίνει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 34-46, 50-77, 75-102

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0