Basket Talk

Βασίλης Σπανούλης: «Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε – Ο Έλληνας έχει μυαλό και καρδιά»

Βασίλης Σπανούλης: «Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε – Ο Έλληνας έχει μυαλό και καρδιά»

Πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η Εθνική Ομάδα με τον Βασίλη Σπανούλη στο... τιμόνι και με τη νίκη της επί του Μαυροβουνίου νιώθει πιο ενωμένη και έτοιμη από ποτέ.

Η Εθνική Ομάδα στο μπάσκετ χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα ένωσης, κάτι το οποίο ίσως να έφερε και ο Βασίλης Σπανούλης ερχόμενος στην ομάδα. Το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί με πολλούς από τους παίκτες στο παρελθόν σε συνδυασμό με τον θαυμασμό που του δείχνουν όσοι δεν τον πρόλαβαν ως συμπαίκτη, αλλά τον έβλεπαν ως «είδωλο» μεγαλώνοντας, τον καθιστά από τους πιο κατάλληλους στη θέση του προπονητή.

Αυτό φαίνεται από τους στενούς δεσμούς που έχουν δημιουργήσει οι παίκτες μεταξύ τους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο ίδιος, αλλά και η άνετη νίκη της «γαλανόλευκης» επί του Μαυροβουνίου.

Ο Σπανούλης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής στο τουρνουά Ακρόπολις, και μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλει όλη η ομάδα, ενώ τόνισε πως η άμυνα κυλάει στο... φλέβες της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Θέλαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Για 25' ήμασταν καλοί με την Πολωνία, είχαμε 1,5 προπόνηση. Θέλαμε να βελτιώσουμε τη διάρκεια καλού μπάσκετ. Έχουμε μεγάλη ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν συγκέντρωση, αγαπούν την Εθνική και αυτό φαίνεται. Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Έχουμε καταλάβει πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια.

Η Εθνική διαχρονικά προσπαθεί αμυντικά, όμως τα τελευταία χρόνια τρώγαμε 90 και 95 πόντους. Ο Έλληνας έχει μυαλό, καρδιά, η άμυνα είναι στο dna μας. Έχουμε φοβερό size. Πρέπει να το κάνουμε αυτό, να μπει στο μυαλό μας. Όμως, το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Πρέπει να παίζουμε ολοκληρωτικό μπάσκετ, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0