Basket Talk

Ελλάδα – Μαυροβούνιο (86-57): Τί μπάσκετ, τί σόου για ακόμη μία… καταιγιστική εμφάνιση! (video)

Ελλάδα – Μαυροβούνιο (86-57): Τί μπάσκετ, τί σόου για ακόμη μία… καταιγιστική εμφάνιση! (video)

Η Εθνική ομάδα έδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση απέναντι στο Μαυροβούνιο επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της με όσους παίκτες πήραν αγωνιστικό χρόνο να προσφέρουν τα… μέγιστα δίνοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα (86-57)!

Το Acropolis Tournament λαμβάνει χώρα στο ΣΕΦ και ξεκίνησε με πρώτη αναμέτρηση εκείνη της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο.

Έβγαλε... η Εθνική ομάδα! Τι άμυνα! Τι επίθεση! Ένα σεμιναριακό ματς (86-57) από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που δείχνει απίστευτη εικόνα και στο δεύτερο φιλικό που δίνει με την περιφεριακή αποτελεσματικότητα να πρωταγωνιστεί.

Oι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης δεν ήταν άλλοι από τους Γιώργο Παπαγιάννη με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον… διπλό Ντίνο Μήτογλου με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η «γαλανόλευκη» έκανε εξαιρετικό ημίχρονο, με την διαφορά της ποιότητας να γίνεται εμφανής από την αρχή. Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυναμικά τρέχοντας ένα 11-0 σερί από τους Χαραλαμπόπουλο, Γουόκαπ, Παπαγιάννη και Καλάθη έχοντασς πολύ γρήγορο επιθετικό ρυθμό με εξαιρετική ευστοχία από την περιφέρεια.

To Μαυροβούνιο προσπάθησε να… ροκανίσει τη διαφορά φτάνοντας στο 16-10 στο 7ο λεπτό με τη βοήθεια του Νίκολα Βούτσεβιτς, όμως η ομάδα του κόουτς Σπανούλη με τον Τολιόπουλο να ευστοχεί από την γωνία και το τον Κώστα Αντετοκούνμπο να καρφώνει με έμφαση, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (23-12).

Στην δεύτερη περίοδο, η Εθνική ομάδα ήταν απροσπέλαστη και κυριαρχούσε στο παρκέ παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Μάλιστα, με την καταπληκτική φάση του Νικ Καλάθη που ευστόχησε σε τρίποντο σχεδόν από το logo η διαφορά έφτασε σε επίπεδα double score στο 15ο λεπτό (35-17).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκείνος που έφτασε τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων και εκεί διατηρήθηκε μέχρι την εκπνοή του πρώτου μέρους. Η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας ήταν αξιοζήλευτη, αφού μετρούσε 30 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο με τα 12 να είναι επιθετικά.

Μετά την ανάπαυλα, η Ελλάδα συνέχισε σε αυτόν τον κυρίαρχο ρυθμό ελέγχοντας απόλυτα το ματς με τον Βούτσεβιτς να είναι ο μοναδικός παίκτης που ίσως προκαλούσε κάποια προβλήματα. Ο Παπαγιάννης πρωταγωνιστούσε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω προσπαθώντας μέσω της άμυνάς τους να… μικρύνονυ την διαφορά με τις προσπάθειες ωστόσο να είναι όλες μάταιες (55-31, στο 26’).

Έτσι συνεχίστηκε το εκπληκτικό παιχνίδι της Εθνικής που και μετά τις τρίποντες «βόμβες» του Λαρεντζάκη στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, είχε εξασφαλίσει ένα τεράστιο προβάδισμα (65-38).

Η τελευταία περίοδος είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου που μέτρησε 6 πόντους ενώ βρισκόταν κυριολεκτικά παντού στο παρκέ. Αυτά τα τελευταία λεπτά ειχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Ελλάδα είχε καθαρίσει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 45-26, 65-41, 86-57

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0