Basket Talk

NBA Draft 2024: Όπως το 2013 αλλά… χωρίς τον Γιάννη! (video)

NBA Draft 2024: Όπως το 2013 αλλά… χωρίς τον Γιάννη! (video)

Λίγες μέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του ΝΒΑ Draft 2024. Ένα draft στο οποίο είναι εμφανής η έλλειψη κάποιου παίκτη που μπορεί να χαρακτηριστεί ομόφωνα, ως η πρώτη επιλογή.

 

Η γενιά του 2024, είναι γεμάτη από παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν έτοιμοι για το ΝΒΑ, με βάση και τα χαρακτηριστικά τους, αλλά δείχνουν να «βρίσκουν τοίχο». Δεν υπάρχει ένας αθλητής που με την πρώτη ματιά δείχνει να μοιάζει με μελλοντικό ολ σταρ ή σούπερ σταρ.

Ίσως θα έπρεπε να είναι ανησυχητικό ότι ο πιο πολυσυζητημένος αθλητής αυτής της «φουρνιάς», είναι ο Μπρόνι Τζέιμς, ο μεγαλύτερος γιός του «βασιλια» Λεμπρόν. Σύμφωνα και με τις προβλέψεις, το πιο αίσιο σενάριο καταλήγει με αυτόν σε μια από τις τελευταίες επιλογές του πρώτου γύρου.

Ο Ζακαρί Ρισασέ και ο Άλεξ Σαρ και οι δυο με γαλλική καταγωγή μάλιστα, είναι αυτοί που συναντάμε ως πιο πιθανό να καταλήξουν στο νούμερο ένα.

Ο Ρισασέ, γιος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Στεφάν Ρεμί Ρισασέ, αγωνιζόταν δανεικός στη Μπουργκ για φέτος, με πολύ καλά ποσοστά στο σουτ (56% στο τρίποντο για το Γιούροκαπ). Πλην αυτού όμως, φαίνεται πως όλο το υπόλοιπο παιχνίδι του χρειάζεται μεγάλη αναβάθμιση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει τη δυσκολία του ΝΒΑ.

Ο Σαρ από την άλλη με ύψος 2.15μ. και άνοιγμα χεριών 2.25μ. είναι αρκετά ευέλικτος και γρήγορος για το ύψος του, κουβαλώντας μια… «αύρα Γουεμπανιάμα». Αγωνίστηκε στους Περθ Ουάλιντκατς στην Αυστραλία, με τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα να φαίνεται πως είναι ότι του λείπει η αγωνιστική ταυτότητα ενώ το σουτ του θέλει δουλειά.

Παρακάτω συναντάμε και άλλους πολλούς παίκτες, οι οποίοι δεν δείχνουν και τόσο αστραφτεροί. Όπως το 2013 που το draft ήταν γεμάτο από «εργάτες» όπως οι Στίβεν Άνταμς, Βίκτορ Ολαντίπο, Σι Τζέι Μακόλουμ και φυσικά του δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αποδείχτηκαν κάτι παραπάνω από χρήσιμοι για τις ομάδες που αγωνίστηκαν!

Οι Ατλάντα Χοκς πάντως έχουν την πρώτη επιλογή και μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν με προσοχή στις 25 Ιουνίου!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0