Basket Talk

Κάποτε αντίπαλοι, τώρα τον προπονούν: Αυτή είναι η διαχρονικότητα του ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Κάποτε αντίπαλοι, τώρα τον προπονούν: Αυτή είναι η διαχρονικότητα του ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Είναι ασταμάτητος, αγέραστος και σχεδόν… εξωγήινος. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μοιάζει να έχει σταματήσει τον χρόνο, ενώ όλοι γύρω του μεγαλώνουν κανονικά. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις παλιοί του αντίπαλοι έχουν βρεθεί στο σημείο πλέον να τον προπονούν.

Για 10η φορά στην 21χρονη καριέρα του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει νέο προπονητή να τον καθοδηγεί. Οι Λος Άντζελες Λέικερς προσέλαβαν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας από τη νέα σεζόν και μάλιστα αυτή θα αποτελεί την… ρούκι χρονιά του πρώην σούτινγκ γκαρντ.

Φυσικά ο Τζέιμς έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στην ομάδα και λόγος του μετράει και με το παραπάνω, αλλά αυτή δεν είναι εν προκειμένω η ουσία.

GettyImages-889138132.jpeg

Ο «Βασιλιάς» της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού μετρά 21 σεζόν και περπατά προς τα 40 δείχνοντας πως ο χρόνος δεν τον αγγίζει, απλά περνά από πάνω του. Η έλευση του Ρέντικ στους «λιμνανθρώπους», λοιπόν, σηματοδοτεί τον τέταρτο κατά σειρά προπονητή που καθοδηγεί τον ΛεΜπρόν, αφού πρότινος τον έχει αντιμετωπίσει ως παίκτη και όπως και όλοι οι υπόλοιποι τα βρήκε κι αυτός… σκούρα.

Πρώτος απ’ όλους ήταν ο Τάιρον Λου στους Κλίβελαντ Καβαλίερς που έδωσε τα… φώτα του στον Τζέιμς την περίοδο 2016-18, όταν και η ομάδα κατέκτησε και το πολύτιμο πρωτάθλημα απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στις επικές «μάχες» που έδιναν τότε. Πριν από αυτό όμως, o 47χρονος κόουτς είχε αντιμετωπίσει τον κορυφαίο παίκτη 14 φορές με το πρώτο ματς να είναι τα Χριστούγεννα του 2003 και το ρεκόρ να είναι 5-9 υπέρ του ΛεΜπρόν.

LeBron-James-Tyronn-Lue.jpg

Ο Λουκ Γουόλτον ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε τα ηνία των Λέικερς, όταν υπέγραψε ο Τζέιμς (2018-19) και έγινε μέλος της ομάδας. Την πρώτη του σεζόν εκεί, που υπέφερε από τραυματισμό, αυτός ήταν ο ενορχηστρωτής χωρίς βέβαια να σημειώνει επιτυχία αφού η ομάδα του Λος Άντζελες δεν κατάφερε να μπει στα Play Offs εκείνη την χρονιά. Ο δις πρωταθλητής με τους Λέικερς δεν είχε ιδιαίτερη… τύχη κόντρα στον ΛεΜπρόν στα μεταξύ τους παιχνίδια με το ρεκόρ να είναι 3-8.

usa_today_12114306.jpg

Ο Ντάρβιν Χαμ ήταν ο άνθρωπος στο τιμόνι των Λέικερς τα τελευταία δύο χρόνια κι ακόμη κι αν δεν είχε εμπειρία πρώτου προπονητή, η ομάδα του Λος Άντζελες τον επέλεξε γι’ αυτή τη βαρυσήμαντη θέση μετά το πρωτάθλημα των Μπακς το 2021 που πανηγύρισε ως βοηθός. Ο Χαμ πρόλαβε τον ΛεΜπρόν μόλις για δύο σεζόν αφότου έγινε ντραφτ και τον έχει αντιμετωπίσει μόλις τέσσερις φορές, όλες το 2004 με το σκορ να είναι 2-2 χωρίς να καταφέρει να σκοράρει κρατώντας παράλληλα μικρό χρόνο συμμετοχής. Έπειτα από δύο χρόνια στον πάγκο των Λέικερς, ο Χαμ αποχαιρέτησε την ομάδα για να δώσει τα… σκήπτρα στον Τζέι Τζέι Ρέντικ.

41cf7440-7d04-11ee-af7f-e0651e85a9f2.webp

Ο κορυφαίος σούτινγκ γκαρντ θα πάρει την πρώτη «κρυάδα» ως προπονητής καθοδηγώντας ολόκληρο ΛεΜπρόν Τζέιμς από την ερχόμενη σεζόν. Οι δυο τους έχουν ηλικιακή διαφορά μόλις έξι μήνες κι έχουν συναντηθεί στα παρκέ ως αντίπαλοι 35 φορές με την πλάστιγγα να γέρνει… επικίνδυνα προς τον «Βασιλιά» με 24-11.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο κορυφαίος παίκτης του NBA θα ακολουθήσει τις οδηγίες ενός προπονητή που κάποτε αντιμετώπιζε ως αντίπαλο μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αν αυτή η φορά θα ναι επιτυχημένη μένει να το δούμε, εξάλλου πάντα βάζει κι αυτός το… χεράκι του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0