Basket Talk

Ελλάδα – Πολωνία 78-73: «Δίψα», προσπάθεια και... τρίποντο στο πρώτο crash test! (video)

Ελλάδα – Πολωνία 78-73: «Δίψα», προσπάθεια και... τρίποντο στο πρώτο crash test! (video)
Πρεμιέρα με το... δεξί για την Εθνική ομάδα στο πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά. Η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε χαρακτήρα και όταν έπρεπε βγήκε μπροστά με κάθε παίκτη να προσφέρει το κάτι παραπάνω για να επικρατήσει της Πολωνίας με 78-73.

Τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά ξεκίνησαν με πρώτη αναμέτρηση εκείνη απέναντι στην Πολωνία με οικογένειες και παιδιά να απολαμβάνουν το ελληνικό σύνολο και να βλέπουν την πρώτη του νίκη (78-73).

Μπορεί οι Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Παπανικολάου να μην ήταν στην διάθεση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά βρήκε βοήθεια απ’ όλους τους παίκτες του, όμως αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Γιώργος Παπαγιάννης (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) που αποχώρησε πρόωρα λόγω τραυματισμού στο πρόσωπο, Βασίλης Τολιόπουλος (12 πόντοι, 3 τριπ.) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (11 πόντοι με 3/4 τρίποντα). Όπως ήταν φυσικό, άργησαν να βρουν την χημεία τους, αλλά όλοι έδειξαν πάθος και «δίψα» για να αγωνιστούν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι δίνοντας έμφαση στο περιφερειακό σουτ.

Η «επίσημη αγαπημένη» δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ματς με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τον πλήρη έλεγχο του ματς δια χειρός Πονίτκα και Μίλισιτς Τζούνιορ για να χτίσουν από νωρίς διψήφια διαφορά (5-15).

Ωστόσο, τότε ήταν η ώρα του Γιώργου Παπαγιάννη που βγήκε μπροστά για την Εθνική με δύο διαδοχικά τρίποντα με τον Τόμας Γουόκαπ να ακολουθεί με καλάθι και φαουλ για το 9-0 σερί της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη. Έτσι η «γαλανόλευκη» μείωσε στο 14-15 στο 6ο λεπτό. Οι Πολωνοί με τον Άντονι Σλότερ κυριότερο εκφραστή κατάφερναν να ξεφύγουν ξανά για να κλείσουν το δεκάλεπτο με σκορ 19-27.

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (24-33) δίνοντας μεγάλη έμφαση στην άμυνα και στην επίθεση μαζεύοντας 7 επιθετικά ριμπάουντ  σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν ο παίκτης εκείνος που βγήκε μπροστά σημειώνοντας ¾ τρίποντα, ενώ τον συνόδευσε ο Βασίλης Τολιόπουλος για να έρθει η πολυπόθητη ισοφάριση (33-33, στο 16’).

Με τους 5 προσωπικούς πόντους του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη το ελληνικό σύνολο κατάφερε να περάσει μπροστά (39-36) και διατήρησε την διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, η Εθνική ομάδα συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή διευρύνοντας το προβάδισμά της μετά το γκολ – φάουλ του Παπαγιάννη (54-45, στο 24’). Η διαφορά δεν άργησε να γίνει διψήφια (58-48) με τη βοήθεια του Χαραλαμπόπουλου, όμως οι Πολωνοί με πολύτιμους τους Μπαλτσερόφσκι και Σλότερ πλησίασαν σε απόσταση τριπόντου (58-55, στο 28'). Η ισοφάριση ήρθε από τον Σολοκόφσκι για το 60-60 ώστε η τελευταία περίοδος να λήξει στο... μηδέν.

Τρίποντο στο τρίποντο και η Ελλάδα κρατούσε έστω κι ένα μικρό προβάδισμα στα χέρια της (65-63). Ο Σλότερ συνέχιζε να είναι επικίνδυνος για την Πολλωνία, όμως η Εθνική δεν πτοήθηκε και με έμφαση στην άμυνά της παρέμεινε μπροστά στο σκορ (74-68) και το διατήρησε πραγματοποιώντας την πρώτη της νίκη στο πρώτο της ματς.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 45-41, 60-60, 78-73

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0