Basket Talk

Αλλάζουν όλα: Ολικό λίφτινγκ... και glass floor το ΟΑΚΑ!

Αλλάζουν όλα: Ολικό λίφτινγκ... και glass floor το ΟΑΚΑ!

«Ξηλώνεται» ακόμη και το… παρκέ στο ΟΑΚΑ για να τοποθετηθεί… γυάλινο πάτωμα. Τα πλάνα για τη νέα μπασκετική έδρα του Παναθηναϊκού AKTOR εντυπωσιάζουν!

Όπως έχει γίνει γνωστό και διά στόματος του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι εργασίες στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν άμεσα προκειμένου να μην χαθεί καθόλου χρόνος και το «παλάτι» του μπασκετικού Παναθηναϊκού να είναι απολύτως έτοιμο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι γεγονός πως θα γίνουν πολλές αλλαγές και πως το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δεν θα θυμίζει σε τίποτε το γήπεδο που γνωρίζαμε μέχρι φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μία από τις σχεδιαζόμενες αγορές, αφορά σε αλλαγή του παρκέ και αντικατάστασή του από glass floor. Tα πλεονεκτήματα της νέας επιφάνειας είναι πολλά. Τόσο πρακτικά, όσο και αισθητικής. Πρακτικά διότι, δεν θα υφίσταται ανάγκη για να τοποθετούνται τα αυτοκόλλητα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δύναται να απειλήσουν την σωματική ακεραιότητα των καλαθοσφαιριστών. Ενώ αισθητικό πλεονέκτημα, αποτελεί το γεγονός πως οι διαφημίσεις θα προβάλλονται πάνω στο παρκέ, ενώ και οι αντανακλάσεις το φωτός θα συμβάλλουν στον εντυπωσιασμό και σε μία ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία κοινού.

Το γυάλινο πάτωμα χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στα σύγχρονα γήπεδα ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και στο Final Four του Basketball Champions League (εκτός του NBA βεβαίως βεβαίως). Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το ξύλινο παρκέ και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ικανό επιχείρημα εφαρμογής τους σχεδίου ενόψει των αλλαγών που θα συντελεστούν στο ΟΑΚΑ.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0