Basket Talk

Επιστροφή στο «θρόνο» 16 χρόνια αργότερα: Η... χρυσή ημερομηνία που παρέμεινε αναλλοίωτη για τους Σέλτικς! (video) 

Επιστροφή στο «θρόνο» 16 χρόνια αργότερα: Η... χρυσή ημερομηνία που παρέμεινε αναλλοίωτη για τους Σέλτικς! (video) 
Μία ημερομηνία, εκατοντάδες αναμνήσεις για τους φίλους των Σέλτικς, οι οποίοι βιώνουν υπέροχες στιγμές. 16 χρόνια αργότερα! 
 
Η 17η Ιουνίου θα παραμείνει χαραγμένη για αρκετά χρόνια στη μνήμη των φίλων των Μπόστον Σέλτικς
 
Κι αυτό, διότι η Βοστώνη κατόρθωσε να κατακτήσει τον 18ο τίτλο της ιστορία της, την ίδια ημέρα που το είχε κάνει και στο 17ο «δαχτυλίδι» της. 
 
Στις 17 Ιουνίου του 2008, η... παρέα των Πολ Πιρς, Ρέι Άλεν και Κέβιν Γκαρνέτ είχε «διαλύσει» με 131-92 τους Λέικερς και με αυτό τον τρόπο, οι Σέλτικς είχαν στεφθεί πρωταθλητές στο NBA, έπειτα από 22 χρόνια! 
 
Στη συνέχεια, ακολούθησε μία περίοδος με αρκετά «σκαμπανεβάσματα» για την ομάδα με τα... πράσινα, η οποία κατάφερε να φτάσει εκ νέου στην κορυφή, 16 χρόνια μετά από την τελευταία της φορά.
 
Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι Σέλτικς «λύγισαν» με 106-88 τους Ντάλας Μάβερικς στο TD Garden και φόρεσαν ένα ακόμη «δαχτυλίδι», ενώ έγιναν και η ομάδα, με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία της Λίγκας

 
Μάλιστα, αυτό συνέβη την ίδια ημέρα, που το είχαν καταφέρει και το 2008. Μονάχα, η χρονολογία αλλάζει, αφού πλέον το ημερολόγιο αναγράφει 2024. Όπως και αν έχει όμως, η 17η Ιουνίου είναι... σημαδιακή για τους φίλους των Σέλτικς, οι οποίοι από την Δευτέρα (σ.σ. Τρίτη για τους Έλληνες) ζουν ξανά το δικό τους «όνειρο». 
Και όλα αυτά, τη στιγμή που η τωρινή «αγία τριάδα» της ομάδας, βρίσκεται στην... καλύτερη ηλικία. Ο Τζέισον Τέιτουμ είναι μόλις 26, ενώ οι Κρίσταπς Πορζίνγκις και Τζέιλεν Μπράουν είναι 29 και 28 ετών, αντίστοιχα. 
 
Μένει να φανεί, πώς οι Σέλτικς θα «χτίσουν» επάνω σε αυτή την επιτυχία και εάν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν τη «δυναστεία» της... νέας εποχής, στον «μαγικό» κόσμο. 
 
Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0