Basket Talk

Τζέιμς - Καλάθης: Έξι χρόνια ήταν πολλά, όμως αμφότεροι «σμίγουν» ξανά με έναν... κοινό στόχο! (video)

Τζέιμς - Καλάθης: Έξι χρόνια ήταν πολλά, όμως αμφότεροι «σμίγουν» ξανά με έναν... κοινό στόχο! (video)
Έξι χρόνια μετά, ετοιμάζονται να μοιραστούν ξανά τα ίδια αποδυτήρια, να βρεθούν εκ νέου ως συμπαίκτες στο παρκέ και να οδηγήσουν, μαζί, την ομάδα τους σε τίτλους. Το «δίδυμο» του Μάικ Τζέιμς και του Νικ Καλάθη, μονάχα... απαρατήρητο δεν περνά από τη EuroLeague της νέας σεζόν. 
 
Αρκετοί λένε ότι η ιστορία κάνει... κύκλους. Και ο πιο όμορφος «κύκλος» για τους Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθη έρχεται να σχηματιστεί εκ νέου στο Πριγκιπάτο, έπειτα από την συνύπαρξη των δύο παικτών στον Παναθηναϊκό
 
Ύστερα από έξι χρόνια και τη σεζόν 2017-18, αμφότεροι θα μοιραστούν ξανά τα ίδια αποδυτήρια, με μοναδικό στόχο να κερδίσουν κι άλλους τίτλους, αλλά και να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία, έτσι ώστε να βοηθήσουν τη Μονακό
Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αποχώρηση του 35χρονου διεθνή γκαρντ από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η φωτογραφία προφίλ του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, παραμένει ίδια και είναι από τη φιέστα πρωταθλήματος των «πράσινων», το 2017. 
Εκεί, σε μία γωνία βρίσκεται και ο χαμογελαστός Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τραβούσε πλάνα από το γεμάτο ΟΑΚΑ με το κινητό του. Σαν να γνώριζε ο Νικ Καλάθης, ότι κάποια στιγμή θα «σμίξει» ξανά με τον Αμερικάνο γκαρντ και μαζί θα δημιουργήσουν εκ νέου, εκείνο το «δίδυμο» που κάθε αντίπαλος δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει. 
 
Φυσικά, έχουν αλλάξει πολλά από τότε και ένα από αυτά, είναι η ηλικία, η οποία δεν... γυρίζει πίσω. Ωστόσο, η ποιότητα και η προσωπικότητα των δύο παικτών, παραμένει αδιαμφισβήτητη. 
 
Βέβαια, ο ρόλος των δύο, θα αντιστραφεί στη Μονακό, καθώς τώρα ο Μάικ Τζέιμς θα είναι αυτός που θα ηγείται της ομάδας, ενώ ο Νικ Καλάθης θα έρχεται από τον πάγκο, για διαφορετικές «αποστολές». 
 
Περίπου σε ένα τέτοιο στάδιο βρίσκονταν αμφότεροι και στον Παναθηναϊκό, με τη μόνη διαφορά πως ο Νικ Καλάθης ήταν τότε ο απόλυτος ηγέτης του «τριφυλλιού» και στην ιεραρχία ήταν πρώτος, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στην ομάδα. Από την άλλη, ο Τζέιμς ήταν εκείνος που μπορούσε να αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού, να ξεσηκώσει το γήπεδο με την ενέργειά του, αλλά και να αγαπηθεί από την εξέδρα, δίχως να είναι απαραίτητα το νούμερο «1». 
 
Η ουσία είναι πως στον ενάμιση χρόνο που Καλάθης και Τζέιμς φόρεσαν μαζί τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος. Επόμενος στόχος τους, δεν είναι άλλος, από την κατάκτηση της EuroLeague, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο για τους Μονεγάσκους. 

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0