Basket Talk

Ο Σπανούλης... χτυπάει την πόρτα της EuroLeague: Πόσος χώρος υπάρχει στην πραγματικότητα; (video)

Ο Σπανούλης... χτυπάει την πόρτα της EuroLeague: Πόσος χώρος υπάρχει στην πραγματικότητα; (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του, με την EuroLeague να αποτελεί αδιαμφισβήτητα το όνειρό του. Παρ’ όλα αυτά, οι κενές θέσεις είναι λίγες, ενώ υπάρχουν και «βαριά» ονόματα που περιμένουν… στην ουρά. Ποια είναι τα δεδομένα στους πάγκους των ομάδων της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη;

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διετία στο Περιστέρι, ο Βασίλης Σπανούλης «ανοίγει» τα φτερά του, και επιδιώκει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ένα βήμα που θα συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες του, και που θα πληροί τις προυποθέσεις που χρειάζονται για να αναδείξει το έργο του.

Ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο hot, ανερχόμενα ονόματα της αγοράς των προπονητών (προπονητής της χρονιάς στο BCL), ενώ μια εντυπωσιακή πορεία με την Εθνική θα ενίσχυε περαιτέρω το συγκεκριμένο στάτους. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι έχει και έναν ισχυρό «σύμμαχο» στο πλευρό του, που δεν είναι άλλος από τον κορυφαίο αντζέντη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Για κάθε τέτοιον προπονητή, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο με τον χαρακτήρα του Σπανούλη, μόνος στόχος είναι η κορυφή, και όνειρο μια θέση στην EuroLeague στο άμεσο μέλλον.

Η Εφές ήταν η πρώτη ομάδα που ακούστηκε πως ενδιαφερόταν για αυτόν, πριν ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς. Τον τελευταίο καιρό, συνδέεται με την Μπασκόνια, σε ένα διόλου παράλογο σενάριο.

Και μετά, ποιες επιλογές θα μπορούσαν να προκύψουν για τον Βασίλη Σπανούλη; Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ήδη κλείσει τον προπονητή τους για την επόμενη σεζόν. Δείτε αναλυτικά τα δεδομένα:

Ομάδα

Προπονητής

Έτος λήξης συμβολαίου

Παναθηναικός

Εργκίν Αταμάν

2025

Ρεάλ Μαδρίτης

Τσους Ματέο

2024

Ολυμπιακός

Γιώργος Μπαρτζώκας

2025

Φενέρμπαχτσε

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

2026

Μονακό

Σάσα Ομπράντοβιτς

2025

Μπαρτσελόνα

Ρότζερ Γκριμάου

2025

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όντεντ Κάτας

2026

Μπασκόνια

-

-

Αναντολού Εφές

Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς

2026

Βίρτους Μπολόνια

Λούκα Μπάνκι

2025

Παρτίζαν

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

2026

Μιλάνο

Έτορε Μεσίνα

2026

Βαλένθια

Πέδρο Μαρτίνεθ

2026

Ζάλγκιρις Κάουνας

Αντρέα Τρινκιέρι

2025

Μπάγερν Μονάχου

Πάμπλο Λάσο

2026

Ερυθρός Αστέρας

Γιάννης Σφαιρόπουλος

2025

Βιλερμπάν

Πιέρ Πουπέ

2026

Άλμπα Βερολίνου

Ισραέλ Γκονζάλεθ

2026

Παρί

Τουόμας Ιλσάλο

2025


Αν επιχειρούσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή, να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία σε σχέση με την παραπάνω λίστα, αυτά θα ήταν τα εξής:

  • Δημήτρης Ιτούδης και Τσάβι Πασκουάλ αποτελούν τεράστια ονόματα, για τα οποία η επιστροφή στην EuroLeague από την επόμενη σεζόν φαντάζει πολύ πιθανή και φυσικά, κάθε ομάδα που αναζητά προπονητή θα τους ήθελε στον πάγκο της.
  • Η Μπασκόνια αποτελεί τη μόνη ομάδα που δεν έχει «κλεισμένο» προπονητή για την επόμενη σεζόν, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.
  • Το συμβόλαιο του Τσους Ματέο λήγει αυτό το καλοκαίρι. Ο Ισπανός θα κατακτήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη Liga Endesa, και έπειτα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Το μέλλον του Ρότζερ Γκριμάου στην Μπαρτσελόνα φαντάζει τουλάχιστον δυσοίωνο, με την απόλυσή του, κατά πολλούς, να είναι θέμα χρόνου.

Είναι σαφές πως τα δεδομένα θα αλλάζουν συνεχώς. Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί καν τα εγχώρια πρωταθλήματα. Ποιος ξέρει πως θα αντιδράσουν Μονακό και Ζάλγκιρις, που ήδη έχουν δεχθεί break στους τελικούς, αν υποστούν μια σοκαριστική απώλεια τίτλου; Πώς θα αντιμετωπίσει η Ολίμπια Μιλάνο μια αποτυχία και στο πρωτάθλήμα σε μια τόσο δύσκολη σεζόν (αν και βρίσκεται μπροστά με break);

Κι αυτά δεν αποκλείεται να παίξουν τον ρόλο τους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή, είναι να μελετάμε τα δεδομένα και να προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε. Οι εξελίξεις στην EuroLeague αναμένονται συναρπαστικές, σε ένα πραγματικά «καυτό» καλοκαίρι, και ένα όνομα σαν του Βασίλη Σπανούλη, μόνο εκτόξευση του ενδιαφέροντος μπορεί να προκαλέσει.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0