Basket Talk

Παίζει και για τον Φαλ: Πόσο καλύτερος είναι ο Μιλουτίνοφ όταν αγωνίζεται... μόνος του; (video)

Παίζει και για τον Φαλ: Πόσο καλύτερος είναι ο Μιλουτίνοφ όταν αγωνίζεται... μόνος του; (video)
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, με τον Σέρβο σέντερ να δείχνει πως γίνεται... άλλος παίκτης, όταν ο Μουσταφά Φαλ απουσιάζει!

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός δημιούργησε πιθανότατα, το καλύτερο «δίδυμο» ψηλών στην Ευρώπη και «έσπειρε» τον... τρόμο, σε όσους φαντάστηκαν την ρακέτα του και στην πράξη. 

Αναμφίβολα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έτσι κι αλλιώς μία εξαιρετική front-line, ωστόσο η... συνταγή του Φαλ - Μιλουτίνοφ, δεν φάνηκε να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο και όπως θα ήθελαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Γάλλος σέντερ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όμως ο Σέρβος ήταν σε αρκετά παιχνίδια, μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ έμεινε εκτός για περίπου δύο μήνες, αφού είχε υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο. 

Βέβαια, οι αριθμοί του 29χρονου δεν θα έβαζαν αρνητικό πρόσημο στη συνολική παρουσία του, όμως τα λεπτά συμμετοχής του στη EuroLeague, δεν ξεπερνούσαν τα 18. Πάντως, σε 27 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση, ο ίδιος είχε κατά μέσο όρο, 7.8 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 14.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

Τι συμβαίνει όμως όταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καλείται να αγωνιστεί σε ματς του Ολυμπιακού, με τον Μουσταφά Φαλ στα... πιτς; 

Η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος «γίγαντας» μοιάζει να είναι πιο... ελεύθερος, όταν είναι εκείνος ο βασικός «πυλώνας» των «ερυθρόλευκων» στη θέση «5» και όσες φορές έχει κληθεί να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά μοναχός του, τα έχει πάει περίφημα. 

Αν ληφθούν υπόψη, μονάχα τα παιχνίδια της EuroLeague και τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (σε Ελλάδα και Ευρώπη), είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο Μιλουτίνοφ έχει αγωνιστεί σε τρία ματς φέτος, δίχως τον Μουσταφά Φαλ στο... πλευρό του. Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, ο Μιλουτίνοφ ήταν εντυπωσιακός και βρισκόταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού

Άλλωστε, ο ίδιος μέτρησε - κατά μέσο όρο - 15.6 πόντους, 13.3 ριμπάουντ και 30.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, στα τρία αυτά ματς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ισάριθμες νίκες και κέρδιζε με... 54 πόντους (+54), όσα λεπτά ο Σέρβος ήταν στο παρκέ!

Μάλιστα, μία από αυτές της αναμετρήσεις, ήταν κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου ο Μιλουτίνοφ σημείωσε ρεκόρ στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 20! 

Παράλληλα, στην τελευταία του εμφάνιση - κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ - ήταν εξίσου κυριαρχικός και μένει να φανεί εάν θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, έτσι ώστε να βοηθήσει τους Πειραιώτες να κατακτήσουν το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. 

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0