Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 84-89: Οι... πεινασμένοι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 84-89: Οι... πεινασμένοι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα! (video)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR το.. πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή απέναντι στον Ολυμπιακό, που είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε (84-89) κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν την έδρα και τον… αέρα των «πράσινων» με το… καλησπέρα σας στο πρώτο παιχνίδι των τελικών.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε το πλεονέκτημα έδρας τερματίζοντας πρώτος στη βαθμολογία της Basket League στην κανονική διάρκεια και υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για το Game 1 των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παρά την σημαντική απουσία του Μουστάφα Φαλ, οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο να κυριαρχήσουν τόσο στο ματς παίρνοντας την σημαντική νίκη (84-89), όσο και στην ρακέτα. Πέρα από τα καλάθια, η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν καθοριστική. Ο... διπλός Νίκολα Μιλουτίνοφ (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Φίλιπ Πετρούσεφ με 10 πόντους έκαναν φοβερό παιχνίδι, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ ξεχώρισε κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με 15 πόντους και 5 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν μέτρησε 21 πόντους και ο Ματίας Λεσόρ 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Σλούκας 16 με 5/7 τρίποντα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση με τρία εύστοχα τρίποντα δια χειρός Άλεκ Πίτερς και Κώστα Παπανικολάου για το 3-9. Οι «πράσινοι» μέσω του Μάριους Γκριγκόνις και του Ματίας Λεσόρ βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα με τον Πίτερς να μετρά ήδη στο 7ο λεπτό 8 πόντους και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει εξαιρετική δουλειά με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Κώστα Σλούκα έβαλαν… φωτιά στο ΟΑΚΑ και έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση καλαθιού (15-18) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με… πράσινο χρώμα με τον Κέντρικ Ναν και τον Ντίνο Μήτογλου να ευστοχούν από τα 6.75 για να βάζουν μπροστά τον Παναθηναϊκό (23-21). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έβαζε δύσκολα για ακόμη μία φορά στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που ναι μεν έβρισκε δρόμο για το καλάθι, όμως παράλληλα δεχόταν κιόλας. Με τρίποντο του Σλούκα ξανά το «Τριφύλλι» πέρασε μπροστά (31-29), με τους Μιλουτίνοφ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Νάιτζελ Γουίλιμς Γκος να δίνουν προβάδισμα και πάλι στον Ολυμπιακό (31-40, στο 17’).

Ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπους αντίδρασης μόνο από την περιφέρεια όσο οι ψηλοί του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν… πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα φτάνοντας ξανά γρήγορα στο +9 (37-46).

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν διψήφια διαφορά μετά από τις εύστοχες βολές του Τόμας Γουόκαπ (37-49). Δύο προσωπικές ενέργειες του Λεσόρ… ροκάνισαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού (41-49), όμως οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να περιορίσουν αμυντικά τους Πειραιώτες που πάντα είχαν τον τρόπο να αυξάνουν τη διαφορά (44-58, στο 23’).

Ένα κρεσέντο επτά αναπάντητων πόντων από τους Ναν και Μήτογλου ήταν καθοριστικό για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού που μείωσε στο -7 (51-58) στο 26ο λεπτό του ματς. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έφερε τους «πράσινους» σε απόσταση καλαθιού (56-59), όμως εκεί βρέθηκε ο Γουόκαπ, των 10 πόντων στην τρίτη περίοδο, από την περιφέρεια μαζί με τους Πετρούσεφ και Γκος για να βάλουν και πάλι τον Ολυμπιακό στο +10 πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.



 
Ο Κώστας Παπανικολάου μαζί με τον Γουόκαπ ευστόχησαν από την περιφέρεια και έβαλαν τον Ολυμπιακό στο +15 στο 32ο λεπτό του αγώνα. Οι βολές του Τζέριαν Γκραντ σε συνδιασμό με την άμυνα του Παναθηναϊκού (61-72) πήγαν να συντελέσουν θετικά στο να επιστρέψουν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι λίγο πριν το τελευταίο πεντάλεπτο, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Απεναντίας, οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Ο Ναν μείωσε στους 10 (67-77) με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει όμως, όταν ο Αμερικανός γκαρντ με το... κρύο αίμα του είναι στο παρκέ και με εύστοχο τρίποντο μείωσε στους 7 (72-79). Η διαμαρτυρία του Εργκίν Αταμάν οδήγησαν σε δεύτερη τεχνική ποινή του Τούρκου προπονητή που αποβλήθηκε λίγο πριν τη λήξη του ματς. Ωστόσο, τα πράγματα είχαν καθοριστεί με τους «πράσινους» να χάνουν το πλεονέκτημα στο πρώτο παιχνίδι ακόμη κι αν... ροκάνισαν τη διαφορά στο τέλος (84-89) δια χειρός Σλούκα.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-46, 56-66, 84-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0