Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες σκέφτονται, ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, την επόμενη σεζόν»

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες σκέφτονται, ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, την επόμενη σεζόν»
Για την... μεταγραφολογία μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει των τελικών της Basket League

Στις δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, ενόψει των τελικών της Basket League ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στη... μεταγραφολογία που έχει ξεκινήσει πριν από το τέλος της σεζόν. 

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε πως πολλοί προπονητές σκέφτονται δύο με τρεις μήνες πριν - το φινάλε της σεζόν - πως μπορούν να βελτιώσουν την ομάδα τους, τη στιγμή που ο ίδιος υπογράμμισε ότι μερικοί παίκτες σκέφτονται, ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, το μέλλον τους. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η μεταγραφολογία παίζει ρόλο στη συνοχή της ομάδας. Πολλά χρόνια το Final Four  είναι το μεγάλο παζάρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όλοι έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε, εδώ και δύο-τρεις μήνες σίγουρα, πως θα κάνουμε καλύτερη την ομάδα τη νέα χρονιά. Επίσης οι παίκτες πάντα σκέφτονται τέτοια σενάρια. Νομίζω ότι μετά τα Χριστούγεννα το σκέφτονται όλοι»

Για το γεγονός πως κάποια από τα προηγούμενα ματς κρίθηκαν από τη «μάχη» των σέντερ: 

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έχουμε παίξει 7 φορές φέτος, μπορεί να πάμε σε 10 ή 11 ή 12 παιχνίδια συνολικά. Κρύβονται διαφορετικές ιστορίες πίσω από κάθε παιχνίδι. Το ομαδικό παιχνίδι παίζει πάντα ρόλο. Η ομάδα πρέπει να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Δεν πιστεύω πως παίζουν μόνο οι ψηλοί, κάποιος πρέπει να πασάρει σε αυτούς, κάποιος πρέπει να τους κατευθύνει. Δυστυχώς χάσαμε τον Φαλ, χάσαμε και την όποια υπεροπλία μπορεί να είχαμε στη συγκεκριμένη θέση και πρέπει να καλύψουμε το κενό».

Για το πόσο καλά γνωρίζει τον αντίπαλο: «Οι παίκτες ξέρουν την τακτική του αντιπάλου, ο Εργκίν ξέρει το παιχνίδι μας και εμείς το δικό τους. Πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, να είσαι σταθερός πνευματικά. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος. Υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση, το κίνητρο είναι μεγάλο για τον τίτλο. Τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά, αλλά είναι καλό για την Εθνική ομάδα, αλλά και για μας γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε τόσους μήνες μπάσκετ».

Για τον εκρηκτικό χαρακτήρα των δύο προπονητών και τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν την κατάσταση: «Είναι τυχερός γιατί μιλάει τούρκικα και δεν καταλαβαίνει τι λέγεται στο ΣΕΦ. Εγώ είμαι άτυχος, θα προσπαθήσω να μείνω ψύχραιμος παρότι είναι δύσκολο».

Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν κενά διαστήματα και γίνονται συνεχώς παιχνίδια: «Είμαστε η ομάδα που επλήγη περισσότερο από αυτή τη διαδικασία. Είχαμε 8 διεθνείς που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μας στοίχισε πολύ. Υπάρχουν και προπονητές που απολύθηκαν στην Ευρωλίγκα από αυτό το γεγονός. Πρέπει να γίνει πιο δυνατή η φωνή των προπονητών γιατί είναι οι γνώστες του πρωταθλήματος. Ετσι όπως γίνεται μειώνεται η καριέρα των παικτών. Δεν μπορούν να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό τους. Στο ΝΒΑ κάνουν έξι μήνες διακοπές. Κάνουν τα πάντα για να γίνουν καλύτεροι αθλητές και να αποτοξινωθούν από αυτό που κάνουν κάθε μέρα».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: 

«Να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, εύχομαι να απολαύσουμε τους τελικούς. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που έχει στην έδρα του το τελευταίο παιχνίδι. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό αν φτάσουμε στον πέμπτο τελικό. Έχουμε δει ότι σπάνε οι έδρες. Είναι σημαντικό για την ομάδα που θα έχει τους φιλάθλους μαζί της. Και οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει πως μπορούν να κερδίσουν στις αντίπαλες έδρες, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό».

 

Για τον κορμό που έχουν οι δύο ομάδες: «Το να έχεις ελληνικό κορμό βοηθάει στα αποδυτήρια, αλλά δεν παίζει αυτό μόνο μπάσκετ. Εμείς έχουμε παιδιά πολλά χρόνια στην ομάδα, ξέρουν την πραγματικότητα και τι σημαίνει το πρωτάθλημα. Δεν παίζει ρόλο αν είναι Έλληνες ή ξένοι. Έχουν πολύ καλή επίγνωση του τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουν. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουμε τη χρονιά με χαμόγελο».

Για το άδειασμα μετά το Final Four της EuroLeague: «Σίγουρα υπάρχουν έντονα συναισθήματα, ακόμα και μετά την σειρά με την Μπαρτσελόνα για εμάς. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα πρωτάθλημα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με νίκη γιατί αυτό είναι που θα μείνει».

Για τη μεταγραφολογία: «Πρέπει να τιμάς αυτό που σου δίνεται. Αν θες να σέβεσαι τον εαυτό σου, το κάνεις είτε στον τελικό της Ευρωλίγκας είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0