Basket Talk

Ο «X-factor» του Ολυμπιακού Πετρούσεφ και το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Λεσόρ! (video)

Ο «X-factor» του Ολυμπιακού Πετρούσεφ και το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Λεσόρ! (video)

Από εκεί που η frontline του Ολυμπιακού αποτελούσε το μεγαλύτερο όπλο του, στους τελικούς της Basket League θα έχει αρκετά κενά, τα οποία θα χρειαστεί να καλύψει ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Και φυσικά, πλην όλων των άλλων, αναμένουμε να δούμε τον Σέρβο να «μονομαχεί» με τον Λεσόρ, σε ένα ζευγάρι με… όχι ειρηνικό παρελθόν!

Η ώρα των τελικών της Stoiximan Basket League έφτασε.

Ο Παναθηναϊκός... πετάει στα σύννεφα μετά την ολοκλήρωση μιας ονειρικής σεζόν στην EuroLeague, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να συσπειρωθεί και να αντεπιτεθεί.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και με τα δεδομένα να αλλάζουν ραγδαία μέσα στη σεζόν.

Στην τελική ευθεία, δεν υπάρχει ιδαίτερο περιθώριο για εκπλήξεις και καινοτομίες, με τις ομάδες να γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και τους δύο προπονητές να έχουν ήδη διαμορφώσει τα πλάνα τους.

Ο τραυματισμός του Φαλ, παρ’ όλα αυτά, αποτέλεσε μια εξέλιξη που αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα. Εκτός του ότι στερεί από τον Ολυμπιακό πολλά πλεονεκτήματα, τόσο για το δικό του παιχνίδι, όσο και στη σύγκριση με τον Παναθηναϊκό, φέρνει στο προσκήνιο έναν παίκτη, που πιθανότατα θα αποτελέσει τον «X-factor» του Ολυμπιακού, και γιατί όχι, της σειράς γενικότερα.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα και τις δύο θέσεις της frontline του Ολυμπιακού, όντας ουσιαστικά, το δεύτερο «4άρι» και το δεύτερο «5άρι» της ομάδας ταυτόχρονα, εν τη απουσία και του Μόουζες Ράιτ.

Είναι αυτονόητο πως ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλλευτεί αυτήν τη συνθήκη, χτυπώντας ασταμάτητα τον Ολυμπιακό στα διαστήματα που θα συνυπάρχουν Πετρούσεφ και Πίτερς στο παρκέ, σε μια αμυντική εξίσωση που μοιάζει να μην έχει λύση για τους «ερυθρόλευκους». Ταυτόχρονα, όμως, ο Πετρούσεφ ως «5άρι» θα δώσει μια επιπλέον διάσταση και μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς αποτελεί έναν χαρισματικό ψηλό, που απειλεί από όλες τις αποστάσεις, με όλους τους τρόπους.

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το matchup του Σέρβου με τον Λεσόρ, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε για αρκετά λεπτά. Αρκεί να θυμηθούμε το ντέρμπι «αιωνίων» του Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ, όταν ο Πετρούσεφ έπαιξε για τον απόντα Φαλ και για τον Μιλουτίνοφ που τραυματίστηκε. Παρά τη συγκλονιστική του εμφάνιση (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δεν είχε καταφέρει να οδηγήσει στη νίκη τον Ολυμπιακό (85-80).

Ο Ματίας Λεσόρ είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, αλλά και έναν πανηγυρισμό με πολύ νόημα σε μια στιγμή απέναντι στον Πετρούσεφ. Ο Γάλλος σε μια φάση που σκόραρε με γκολ-φάουλ πάνω στον Σέρβο, πανηγύρισε προσποιούμενος πως... κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά του.

Και φυσικά δε θα δίναμε τόση σημασία σε όλα αυτά, αν δεν υπήρχε η περσινή «κόντρα» των δύο παικτών, όταν λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν, με τον Λεσόρ να είναι πραγματικά «τρελαμένος» σε εκείνο το περιστατικό.


Η ένταση μεταξύ τους είναι έκδηλη, και όσο παραμένει σε αγωνιστικό πλαίσιο, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο θέαμα που θα μας προσφέρουν.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ, λοιπόν, θα αποτελέσει έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες για τον Ολυμπιακό στη σειρά, ενώ ταυτόχρονα αυτός και ο Λεσόρ θα έχουν την ευκαιρία για ένα… ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε μια ιδιαίτερα συναρπαστική «μονομαχία».

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0