Basket Talk

Εργκίν Αταμάν: Η Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό τον κάνει... πρεσβευτή ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Εργκίν Αταμάν: Η Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό τον κάνει... πρεσβευτή ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Ο Εργκίν Αταμάν πανηγύρισε την κατάκτηση της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό AKTOR και ως επόμενος στόχος προβάλλει, η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών…

Η δημοφιλία του Εργκίν Αταμάν στην Τουρκία είναι τεράστια. Το πρόσφατό του επίτευγμα που αφορά την κατάκτηση της 7ης EuroLeague για λογαριασμό του Παναθηναϊκού φαίνεται πως «γιγαντώνει» τον μύθο που έχει χτίσει ο Τούρκος. Τα επιτεύγματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα και μάλιστα στην γείτονα χώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να τιμηθεί για τη συνεισφορά του στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το κεμαλικό κόμμα (CHP) διαμέσου ενός βουλευτή του του Μουσταφά Σαριγκιούλ αιτήθηκε από τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απόδοση τιμής στον Αταμάν και την παρασημοφόρησή του με το Κρατικό Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας, ως πρεσβευτής της ειρήνης και της καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του βουλευτή:

«Ο Εργκίν έγινε ο πρεσβευτής της ειρήνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης μία ελληνική ομάδα. Κύριε Πρόεδρε, ας απονείμουμε το Κρατικό Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας σε έναν από τους καλύτερους προπονητές μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Ας δώσουμε το παράδειγμα στους νέους. Με αυτή την ανταμοιβή στον Εργκίν Αταμάν θα μεγαλώσει ο ενθουσιασμός για την χώρα μας».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0