Basket Talk

«Μία από εκείνες αποχωρεί, για να έρθει η Παρί»: Αυτές οι ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός EuroLeague!

«Μία από εκείνες αποχωρεί, για να έρθει η Παρί»: Αυτές οι ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός EuroLeague!

Τις ομάδες που θα κινδυνέψουν να μείνουν εκτός της επόμενης EuroLeague αποκάλυψε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας! Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ένταξη του Ντουμπάι στη διοργάνωση.

Η Παρί κατέκτησε το EuroCup και εξασφάλισε την παρουσία της στην EuroLeague της επόμενης περιόδου. Αυτό σημαίνει πως μία από τις υπάρχουσες ομάδες, θα χρειαστεί να πει «αντίο».

Όπως αναφέρει ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, μία εκ των Άλμπα Βερολίνου, Βίρτους Μπολόνια, Παρτίζαν, Ερυθρού Αστέρα ή Βαλένθια, θα πρέπει να αποχωρήσει από τον θεσμό, ώστε να κάνει θέση για την γαλλική ομάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Δυστυχώς, ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου, στη Βίρτους Μπολόνια, στις δύο ομάδες από το Βελιγράδι και στη Βαλένθια, θα πρέπει να αποχωρήσει μία, γιατί ανέβηκε η Παρί με την κατάκτηση του EuroCup και επηρεάζει την κατάσταση. Όλοι έχουν 20% πιθανότητες να αποχωρήσουν. Οι ομάδες είναι ίσες για εμάς, οι ιθύνοντες θα πάρουν την απόφαση».

Για την είσοδο του Ντουμπάι στη διοργάνωση είπε: «Είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις μαζί τους και η διοργάνωση συνομιλεί και με τους συλλόγους. Κατανοούμε την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε να αναλύουμε αυτήν την κατάσταση. Όλοι κινούνται σε αυτήν την αγορά. Και εμείς ως EuroLeague δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια.

Λέω ότι είναι 50-50. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα έχουμε την ομάδα στις διοργανώσεις».

Για μία πιθανή συμφωνία μεταξύ NBA και EuroLeague: «Είμαι στη EuroLeague για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά είχαμε συναντήσεις με το NBA. Έχω πάει στο All Star και ξέρω ότι κάποιος από το NBA θα έρθει στο Βερολίνο για το Final Four. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι ευρωπαίοι παίκτες. Γουμπενιαμά, Ντόντσιτς κτλ. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με το ΝΒΑ, αλλά ίσως αυτή η συνεργασία θα χρειαστεί χρόνο για να οικοδομηθεί».

Για το αν θα αλλάξει το φορμάτ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το φορμάτ. Νομίζω ότι είναι μέρος της επιτυχίας της Euroleague. Κάθε παιχνίδι έχει σημασία. Είναι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους και δεν σκεφτόμαστε να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων. Επίσης, αν ρωτήσεις τους παίκτες, θα σου πουν ότι θέλουν να παίζουν περισσότερο. Προτιμούν να παίζουν από το να προπονούνται».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0