Basket Talk

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Με υπογραφή Μάικ Τζέιμς η σειρά θα έχει και πέμπτο «τελικό»! (video)

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Με υπογραφή Μάικ Τζέιμς η σειρά θα έχει και πέμπτο «τελικό»! (video)
Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε τόσο ρυθμό, αλλά εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς να ρίχνει στο... καναβάτσο την Φενέρμπαχτσε (62-65) των εξαιρετικών Παπαγιάννη και Καλάθη και οδήγησε την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι μέσα στο Πριγκιπάτο.

Η Φενέρμπαχτσε έχοντας το προβάδισμα (2-1) στην σειρά υποδέχτηκε τη Μονακό στην Κωνσταντινούπολη για το Game 4 των Play Offs της EuroLeague.

Ωστόσο, οι Μονεγάσκοι έκαναν την... ζημιά (65-62) και παρά την εξαιρετική παρουσία των Νικ Καλάθη των 8 πόντων, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψιμάτων και τον... διπλό Γιώργο Παπαγιάννη με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ, φέρνουν την σειρά στο Πριγκιπάτο όπου θα κριθεί στο πέμπτο παιχνίδι.

Αμφότερες ομάδες ξεκίνησαν φειδωλές στο σκοράρισμα χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό στο ματς. Για την Φενέρμπαχτσε στα πρώτα δέκα λεπτά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χέιζ-Ντέιβις με 7 πόντους και 3 ριμπάουντ που της έδωσε το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιουτς μετά το τρίποντο του Γκούντουριτς κατάφερε να πάρει προβάδισμα 8 πόντων (21-13) στο 13ο λεπτό του ματς. Ωστόσο, η Μονακό έδειξε τα… δόντια της και «ροκάνισε» την διαφορά πλησιάζοντας στον πόντο μετά από το εύστοχο σουτ του Οκόμπο από την περιφέρεια για το 28-27, ενώ έφερε το ματς σε ισορροπία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ευστοχώντας σε τρεις βολές (30-30, στο 18’).

Μετά την ανάπαυλα, τα πράγματα άλλαξαν. Η ροή του αγώνα ήταν πιο γρήγορη και ήδη η Μονακό μέτρησε τρία εύστοχα τρίποντα από τους Λόιντ και Ουατάρα παίρνοντας ένα μικρό «κεφάλι» στην αναμέτρηση (42-43). Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν το προβάδισμά τους στους τέσσερις πόντους, όμως ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκεί ώστε με το τρίποντό του να μειώσει στον πόντο (47-48) πριν την τελευταία περίοδο.

Ένα τρίποντο δια χειρός Μπιμπέροβιτς έβαλε ξανά την Φενέρμπαχτσε σε ρόλο οδηγού (52-49, 34’), όμως άμεσε μπόρεσε να απαντήσει για λογαριασμό των Μονεγάσκων ο Ντιαλό και μάλιστα να περάσουν και μπροστά μετά την ατομική προσπάθεια του Έλι Οκόμπο.

Ο Ντόντα Χολ αύξησε την διαφορά όμως εκεί βρέθηκε ο Νικ Καλάθης για να μειώσει στον πόντο (55-56). Δύο λεπτά μόλις πριν το τέλος ο Λόιντ «έγραψε» το 55-58 και με την αμυντική βοήθεια των συμπαικτών του, αλλά και το καθοριστικότατο τρίποντο του Μάικ Τζέιμς η Μονακό βρέθηκε στο +4 (57-61) λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους, αλλά ο Γκούντουριτς μείωσε στο φινάλε με τρίποντο γαι το 62-63 μετατρέποντας σε... θρίλερ την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 33-30, 47-48, 62-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0