Basket Talk

Οι «αιώνιοι» τους έχουν ανάγκη: Κάνααν και Σλούκας έμειναν άποντοι την Τρίτη, ωστόσο το Game 5 εξαρτάται από τις... ορέξεις τους! (video)

Οι «αιώνιοι» τους έχουν ανάγκη: Κάνααν και Σλούκας έμειναν άποντοι την Τρίτη, ωστόσο το Game 5 εξαρτάται από τις... ορέξεις τους! (video)
Αϊζάια Κάνααν και Κώστας Σλούκας είναι εξαιρετικοί παίκτες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και άλλη αξία, ωστόσο έχουν ένα... κοινό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τους χρειάζονται στο Game 4 και εκείνοι καλούνται να ηγηθούν των ομάδων τους. Ο καθένας με τον... δικό του τρόπο!

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκαν στο τρίτο παιχνίδι των Play Offs της EuroLeague απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα και αμφότεροι βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο».

Οι δύο «αιώνιοι» θέλουν να βγάλουν αντίδραση στο Game 4 και να στείλουν τις σειρές τους σε πέμπτο ματς. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει παίκτες που έχουν κομβικό ρόλο στο ροτέισον των ελληνικών ομάδων, να... ξεχάσουν την κακή «παρένθεση» της Μεγάλης Τρίτης (30/04) και να βοηθήσουν τα μέγιστα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να πετύχουν τους στόχους τους.

«Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι», για να παραμείνουν «ζωντανοί» χρειάζονται παίκτες που μπορούν να ηγηθούν όλης της ομάδας και αυτό μπορούν να το κάνουν - με διαφορετικό τρόπο - οι Αϊζάια Κάνααν και Κώστας Σλούκας.

Αμφότεροι είχαν μείνει άποντοι στο Game 3, κάτι το οποίο στοίχισε στις ομάδες τους, καθώς πρόκειται για παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την ιστορία ενός αγώνα με την εμφάνιση τους.

Λόγω της εμφάνισης του Κάνααν, στο τρίτο ματς με την Μπαρτσελόνα, από τους Πειραιώτες έλειψε κυρίως η «απειλή» πίσω από τη γραμμή και ενδεχομένως ένα καλύτερο spacing, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26.9% (7/26) στα σουτ τριών πόντων. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (02/05), ο Ολυμπιακός στοχεύει μονάχα στη νίκη και με έναν καλύτερο Κάνααν στο Game 4 είναι πιθανό να φτάσει στο στόχο του πιο εύκολα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε τον Κώστα Σλούκα να μένει χωρίς πόντο στη EuroLeague, έπειτα από πέντε χρόνια στο Game 3 με τη Μακάμπι και αυτό το γεγονός φαίνεται πως επηρέασε ολόκληρη την ομάδα, η οποία για 35 λεπτά... απουσίαζε από το Βελιγράδι.

Ο Όντεντ Κάτας κατόρθωσε να περιορίσει τον αρχηγό του «τριφυλλιού» στο Game 3 και στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, ο έμπειρος γκαρντ θα πρέπει να... θυμηθεί τις πρόσφατες εξαιρετικές του εμφανίσεις, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να ανέβει επίπεδο, να παραμείνει «ζωντανός» και να επαναφέρει τη σειρά στην Αθήνα. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0