Basket Talk

Φενέρμπαχτσε - Μονακό 89-78: Διατήρησε το αβαντάζ και... πλησίασε στο Final 4! (video)

Φενέρμπαχτσε - Μονακό 89-78: Διατήρησε το αβαντάζ και... πλησίασε στο Final 4! (video)
Η Φενέρμπαχτσε «προστάτευσε» την έδρα της, επικράτησε 89-78 της Μονακό στην Τουρκία και έκανε το 2-1 στη σειρά των Play Offs της EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε πάτησε... γκάζι στη δεύτερη περίοδο και κατόρθωσε να νικήσει με 89-78 τη Μονακό εντός έδρας, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-1 στη σειρά των Play Offs της EuroLeague.

Πλέον, οι Τούρκοι απέχουν μία νίκη από την πρόκρισή τους στο Final 4 και την Μ. Παρασκευή (03/05) καλούνται να επικρατήσουν εκ νέου των Μονεγάσκων και να πετύχουν το στόχο τους.

Κορυφαίος για τους νικητές κόντρα στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, ήταν ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, την ώρα που ο Νικ Καλάθης συμπλήρωσε άλλους 13 πόντους.  

Η εξέλιξη της αναμέτρησης  

Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα τη μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδου, ωστόσο ο Μπλόσομγκεϊμ έβαλε μπροστά με τρεις πόντους τους φιλοξενούμενους (18-21) στο 10’, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με το σκορ στο 19-21 υπέρ των Μονεγάσκων.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Σάρας Γιασικέβιτσιους πέρασε μπροστά (22-21 με τρίποντο του Γκούντουριτς) και διατηρούσε το προβάδισμα της, ωστόσο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Τελικά, η Φενέρμπαχτσε κατόρθωσε να φτάσει στο +7 (47-40) στην ανάπαυλα, παίρνοντας μία σημαντική διαφορά ενόψει του δευτέρου μέρους.

Στην «επανάληψη», η εικόνα του αγώνα ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, αλλά τη Μονακό να διατηρείται κοντά στο σκορ. Παρόλα αυτά, στην... τελική ευθεία του τρίτου δεκαλέπτου, η Φενέρ έφτασε στο +10 (66-56), την ώρα που η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 69-58 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το προβάδισμά της και σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να προσπεράσουν, οι Τούρκοι βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και έφτασαν στη νίκη με 89-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 47-40, 69-58, 89-78.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0