Basket Talk

Κέβιν Ντουράντ: Ο… αρχιτέκτονας των super teams που χωρίς Κάρι, δεν κάνει! (video)

Κέβιν Ντουράντ: Ο… αρχιτέκτονας των super teams που χωρίς Κάρι, δεν κάνει! (video)

Αδιαμφισβήτητα ο Κέβιν Ντουράντ είναι από τους κορυφαίους σκόρερ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όμως η αυτοκρατορία που έχει χτίσει αρχίζει και… κλονίζεται μετά από άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια να πάρει το πρωτάθλημα έχοντας αστέρες στο πλευρό του.

Μήπως τελικά ο Κέβιν Ντουράντ μπορεί να πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο NBA μόνο πλάι στον Στεφ Κάρι;

Είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους σκόρερ στο NBA και αδιαμφισβήτητα ένας παίκτης που απολαμβάνει κανείς να βλέπει να διαπρέπει στα παρκέ.

Ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την «σκούπα» που έκαναν οι Τίμπεργουλβς στους Σανς o 35χρονος πλέον φόργουορντ τα βρίσκει… σκούρα ως προς την κατάκτηση ενός δαχτυλιδιού.

Συγκεκριμένα, είχε πανηγυρίσει τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα του 2017-18 με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κι έκτοτε όλες οι προσπάθειές του να δημιουργήσει υπερομάδες ανταγωνιστικές για τον τίτλο, έχουν κάνει μία τρύπα στο νερό.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η super team των Φοίνιξ Σανς που δημιούργησε ερωτηματικά. Η ομάδα της Αριζόνα έκανε ένα ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της κρατώντας μονάχα τον Ντέβιν Μπούκερ για να μπορέσει να αποκτήσει τον Κέβιντ Ντουράντ και τον Μπράντλεϊ Μπιλ. Αυτή η τριάδα ήταν η αιτία που οι Σανς έχουν παραχωρήσει όλα τα picks από τα ντραφτ των επόμενων χρόνων δείχνοντας πως η ομάδα δεν έχει «μέλλον».

Η σειρά ολοκληρώθηκε σε τέσσερα παιχνίδια και οι «λύκοι» της Μινεσότα δεν έδειχναν να δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Πλέον οι Σανς πρέπει να κοιτάξουν τις μελλοντικές τους κινήσεις που όμως δεν φαντάζουν ιδιαίτερα αισιόδοξες αφού πλην των ανταλλαγών, νέο… αίμα είναι πολύ δύσκολο να έρθει στην ομάδα.

Από τον σοβαρό τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ στον αχίλλειο τένοντα το 2019 που έβαλε… ταφόπλακα στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα των Γουόριορς, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον «Snake» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Αποφάσισε να αποχωρήσει για να δημιουργήσει την δική του υπερομάδα αφήνοντας πίσω του τους Splash Brothers (Κάρι και Τόμπσον που πήραν το πρωτάθλημα του 2022) χτίζοντας τη νέα του αυτοκρατορία στο Μπρούκλιν. Οι Νετς αποτελούμενοι από τον πρωτοστάτη Ντουράντ, τον Κάιρι Ίρβινγκ στην αρχή και με την προσθήκη του Τζέιμς Χάρντεν την επόμενη χρονιά, δημιούργησαν τους «τρεις σωματοφύλακες» που θα φανταζόταν κανείς πως θα σκόρπιζαν τον τρόμο στο NBA.



Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Ντουράντ χωρίς τους «πολεμιστές» έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε… νερό! Συγκεκριμένα έχασαν στους τελικούς της ανατολής από τους Μιλγουόκι Μπακς για ένα τρίποντο του 35χρονου φόργουορντ που μέτρησε για δύο πόντους εξαιτίας μερικών χιλιοστών του παπουτσιού του που πατούσε στην γραμμή.

Τότε τα «Ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο πανηγύρισαν το πρωτάθλημα (2021), ενώ η χρονιά που ακολούθησε ήταν το απόλυτο… χάος για τους Νετς που «σκουπίστηκαν» από τους Σέλτικς.

Όσο, λοιπόν, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους παίκτες στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ γινόταν ανταλλαγή στους Σανς, η πρώην ομάδα του πανηγύριζε ένα ακόμη δαχτυλίδι.

Μπορεί στον πρώτο γύρο των Play Offs οι Σανς να πέρασαν τους λαβωμένους Κλίπερς λόγω των απουσιών των Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζωρτζ, αλλά βρήκαν μπροστά τους τους πρωταθλητές εκείνης της χρονιάς, Ντένβερ Νάγκετς.

Πλέον το νέο απογοητευτικό αποτέλεσμα απέναντι στους Τίμπεργουλβς γεννά νέα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις κι αν δε μπορεί να πει κανείς κάτι για τον Ντουράντ και την υπερταλαντούχα τότε ομάδα της Οκλαχόμα (με Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Γουέστμπρουκ), δε μπορεί να αναιρεθεί το γεγονός ότι η φυγή του οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη για ένα πρωτάθλημα.

Η απόπειρα τότε κρίθηκε επιτυχημένη και μάλιστα δις! Από τότε όμως τα γεγονότα δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ανάγκη του Ντουράντ να βρίσκεται δίπλα σε αστέρες για να διεκδικεί το πρωτάθλημα δεν λειτουργεί. Μήπως θα ήταν πιο βοηθητικό να χαρίσει τις ώριμες γνώσεις του και την αδιανόητη τεχνική του στους Θάντερ του ταλέντου και της φρεσκάδας; Μήπως κάτι τέτοιο θα του ταίριαζε καλύτερα σε αυτή τη φάση της επαγγελματικής του πορείας; Ίδωμεν γιατί τα περιθώρια στενεύουν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0