Basket Talk

Περιστέρι - Μούρθια 84-87: Η ομάδα του Σπανούλη δεν τα παρατάει ποτέ, «λύγισε» σε άλλη μια σκληρή μάχη (video)

Περιστέρι - Μούρθια 84-87: Η ομάδα του Σπανούλη δεν τα παρατάει ποτέ, «λύγισε» σε άλλη μια σκληρή μάχη (video)
Το Περιστέρι δεν «πέφτει» ποτέ αμαχητί. Άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Μούρθια, άλλη μια ήττα όμως (84-87) για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που επιστρέφει από το Βελιγράδι με το κεφάλι ψηλά, και -γιατί όχι- ακόμα δυνατότερο.
Αποστολή στο Βελιγράδι: Αντρέας Φούντας

Το Περιστέρι πάλεψε, επέστρεψε σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε από νωρίς να «γλιστράει» από τα χέρια του, αλλά στο τέλος ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (84-87) από τη Μούρθια στον μικρό τελικό του BCL.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις για το Περιστέρι, με τον Τρεβόρ Τόμπσον να προσφέρει δύο εντυπωσιακές φάσεις, σε άμυνα και επίθεση.

Το 4-0 και το 8-3 με το οποίο προηγήθηκε, καλύφθηκαν γρήγορα από τη Μούρθια, που βρήκε ρυθμό στην επίθεση, και με ένα τρίποντο του Ντίλαν Ένις, που δεν άρεσε στον Βασίλη Σπανούλη και τον ανάγκασε να καλέσει τάιμ-άουτ, πέρασε και μπροστά στο σκορ (14-15).

Οι Ισπανοί συνέχισαν να είναι εύστοχοι από το τρίποντο, με τον αρχηγό τους, Ράντοβιτς, να στέλνει λίγο αργότερα τη διαφορά στους 6 πόντους (18-24). Μια διαφορά που οι Χουγκάζ και Ρένφρο επιχείρησαν να μειώσουν ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-27).

Η επιθέσεις «κόλλησαν» στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως η Μούρθια ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τις λύσεις, για να προηγηθεί μέχρι και με 11 πόντους (27-38).

Ο Ράγκλαντ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον αμυντικό της χρονιάς στο BCL, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, και το Περιστέρι σκόραρε μόλις τέσσερις πόντους σε περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά.

Ο Μήτρου-Λονγκ μείωσε προσωρινά σε 29-38, αλλά η κατάσταση δε βελτιώθηκε στη συνέχεια, με τους Ισπανούς να τρέχουν ένα σερί 6-0, για το 44-29. Ράγκλαντ και Λοβ, με προσωπικές φάσεις, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (35-44) έως τη λήξη του ημιχρόνου.

 


Το Περιστέρι δεν μπόρεσε, σε πρώτη φάση, να «κουβαλήσει» αυτό το μομέντουμ στο δεύτερο μέρος, παρά το γρήγορο καλάθι του Τόμπσον (37-44), ο οποίος αμέσως μετά φορτώθηκε με το τέταρτο φάουλ του.

Η Μούρθια κατέγραψε ένα υπέρ της επιμέρους σκορ 11-2, με το τρίποντο του Χάκανσον να στέλνει τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (39-55).

Από εκείνο το σημείο, οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια για ένα διάστημα λίγο μεγαλύτερο των τριών λεπτών (49-61). Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, Ράγκλαντ και Γουίλιαμς διαμόρφωσαν το 49-61, με τον Σίτο Αλόνσο να καλεί εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Ο Κένι Γουίλιαμς συνέχισε «ζεστός» (52-63), και το Περιστέρι έδωσε μια «σπίθα» στο ματς, με Λοβ και Ρένφρο (με 1/2 βολές), να δίνουν ενδιαφέρον (55-63) στο τελευταίο στάδιό του.

Ο Ράντεμπο προσπάθησε να σβήσει αυτήν τη σπίθα, με γκολ-φάουλ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου (55-66). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, όμως, δεν… παρέδωσε τα όπλα. Η ένταση και η ενέργεια στην άμυνα ανέβηκαν, ο Ράγκλαντ πήρε με επιτυχία ατομικές προσπάθειες, και ο Γουίλιαμς με μεγάλο τρίποντο (66-70), έκανε τους Ισπανούς να αισθανθούν απειλή.

Ο Κοπέν απάντησε άμεσα με ένα γκολ-φάουλ (66-73), δίνοντας «ανάσα» στην ομάδα του, αλλά ο Τόμπσον με δύο βολές, και ο Ράγκλαντ που είχε... ζεσταθεί για τα καλά, μείωσαν ακόμα περισσότερο (70-73).

Ο Σλέβα πέτυχε ένα «βαρύ» τρίποντο για το 70-76, αλλά ο Πουλιανίτης απάντησε με τον ίδιο τρόπο, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στον ημιτελικό με την Τενερίφη.

Λίγο αργότερα, ο Ρένφρο έφερε σε απόσταση αναπνοής τις δύο ομάδες (75-77), αλλά ο σχετικά «ήσυχος» τότε Ντίλαν Ένις έδωσε εκ νέου στη Μούρθια «μαξιλαράκι» δύο κατοχών (75-79).

Στη συνέχεια, ο Χάκανσον με τρίποντο-μαχαιριά διαμόρφωσε το 75-83. To Περιστέρι κρατούσε άλλη  μια μεγάλη προσπάθεια επαναφοράς, με Ρένφρο, Πουλιανίτη και Γουίλιαμς να βάζουν φωτιά στο φινάλε (82-85)!

Ο Χουγκάζ, όμως δέχθηκε τάπα σε προσπάθεια για τρίποντο, σε μια φάση που αποδείχθηκε καθοριστική για τη μοίρα του αγώνα.

Ο συγκλονιστικός Τζο Ράγκλαντ έδωσε ό, τι είχε , σταματώντας στους 24 πόντους και τις 7 ασίστ, παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τους 16 πόντους του Κένι Γουίλιαμς.

Για τους νικητές του μικρού τελικού, Χάκανσον (19 πόντοι), Σλέβα (12 πόντοι) και Κοπέν (11 πόντοι) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0