Basket Talk

Παρί – Μπουργκ: Ένα βήμα πριν την «εκτόξευση», με το… βλέμμα στην EuroLeague! (video)

Παρί – Μπουργκ: Ένα βήμα πριν την «εκτόξευση», με το… βλέμμα στην EuroLeague! (video)

Το EuroCup έχει τελικούς με «εμφύλιο», και η EuroLeague... περιμένει την τρίτη γαλλική ομάδα της, μετά από 25 χρόνια!

Η «μάχη» των τελικών του EuroCup, ανάμεσα σε Παρί και Μπουργκ, ξεκινά (09/04, 21:30).

Πρόκειται για δύο ομάδες που αντικατοπτρίζουν απόλυτα την ραγδαία ανάπτυξη του γαλλικού μπάσκετ, και σε συλλογικό επίπεδο. Από του χρόνου, λοιπόν, η EuroLeague θα έχει τρεις γαλλικές ομάδες στη σύνθεσή της, αν φυσικά η νικήτρια αποφασίσει να συμμετάσχει, πράγμα που δεν έπραξε η Γκραν Κανάρια, μετά την περσινή της κατάκτηση.

Για την Παρί και το πρότζεκτ που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια,  έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Σε αυτό το στάδιο της σεζόν, φαίνεται να κοιτάει... στα μάτια τις Μονακό και Βιλερμπάν, έχοντας ήδη κατακτήσει έναν εγχώριο τίτλο στο Leader’s Cup, και ούσα δεύτερη στο πρωτάθλημα, και στον τελικό του EuroCup. Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετρά 20 νίκες και μια ήττα, από την Μπεσίκτας την 8η αγωνιστική, και μάλιστα εντός έδρας!

Η Μπουργκ, από την άλλη, είναι η ομάδα που είχε το δεύτερο (μετά την Παρί) το καλύτερο ρεκόρ στο φετινό EuroCup (14-4 στην κανονική περίοδο) και στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπεσίκτας, προστατεύοντας την έδρα της. Στο γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα, ισοβαθμώντας με τη Βιλερμπάν.

Η μεγαλύτερη «ατραξιόν» της είναι σίγουρα ο Ζακαρί Ρισασέ, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 19 του χρόνια, και αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ. Σύμφωνα με τα περισσότερα προγνωστικά, αναμένεται να είναι η πρώτη επιλογή στο draft του NBA το ερχόμενο καλοκαίρι! Βέβαια, δυσκολεύτηκε σημαντικά στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, και… ψάχνει το όπλο του, για να κοντράρει τα αντίπαλα «πολυβόλα», Τι Τζέι Σορτς και Ναντίρ Χαϊφί!


Οι δυο φιναλίστ έχουν από τις καλύτερες άμυνες στο EuroCup (μόνο ο Άρης είχε χαμηλότερο παθητικό από αυτές στην κανονική περίοδο), με την Παρί όμως να συνδυάζει τις αμυντικές τις επιδόσεις με την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση, επιβάλλοντας την ανωτερότητά της με κάθε πιθανό τρόπο.

Η Μπουργκ βρέθηκε δις και στο δρόμο του Άρη, τον οποίο νίκησε τόσο στη Γαλλία (14/11/23, 72-65) , όσο και στο «Αλεξάνδρειο» (24/01, 68-76).


Η περσινή νικήτρια του EuroCup, Γκραν Κανάρια, απέφυγε να αγωνιστεί στην φετινή EuroLeague, καθώς έκρινε πως δεν είχε το οικονομικό υπόβαθρο για να «επιβιώσει» στην κορυφαία διοργάνωση.

Στην περίπτωση των δύο γαλλικών ομάδων, μοιάζει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει νέα συμμετοχή στην EuroLeague, δίπλα στις Βιλερμπάν και Μονακό. Η τελευταία φορά που είδαμε τριπλή συμμετοχή στην EuroLeague, ήταν τη σεζόν 1999-00, όταν και συνυπήρξαν οι Βιλερμπάν, Σολέ και Πο-Ορτέζ!

Η συναρπαστική κόντρα Παρί και Μπουργκ, λοιπόν, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για το γαλλικό, όσο και για και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr



Αντρέας Φούντας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0