Basket Talk

Από το… πουθενά 50άρα; Ο Φλιν δεκαπλασίασε τον μέσο όρο του, αλλά υπάρχουν κι άλλοι με ματς «πυροτεχνήματα»! (video)

Από το… πουθενά 50άρα; Ο Φλιν δεκαπλασίασε τον μέσο όρο του, αλλά υπάρχουν κι άλλοι με ματς «πυροτεχνήματα»! (video)

Οι αριθμοί δείχνουν πως η «50άρα» του Μαλακάι Φλιν είναι η πιο απίθανη που έχουμε δει. Ποιοι παίκτες, πριν από αυτόν, διεκδικούσαν με τις επιδόσεις τους τον συγκεκριμένο «τίτλο»;

Η «50άρα» του Μαλακάι Φλιν ήταν τρομερά ιδιαίτερη, από πολλές διαφορετικές απόψεις. Αξίζει, λοιπόν, να εμβαθύνουμε λίγο σε αυτήν την ιστορία, και να θυμηθούμε τους παίκτες που, πριν από τον γκαρντ των Πίστονς, είχαν... ταράξει τα νερά του NBA, χωρίς κανείς να μπορεί να το περιμένει. Δηλαδή, αυτούς που είχαν το χαμηλότερο μέσο όρο πόντων στην καριέρα τους, πριν καταφέρουν να σκοράρουν 50 πόντους. Ο Φλιν, μέχρι την τρομερή του «παράσταση», μετρούσε 5.2 πόντους ανά ματς στην καριέρα του, με το ρεκόρ πλέον να ανήκει σε αυτόν.

Τέρενς Ρος

Στις 25 Ιανουαρίου του 2014, στο παιχνίδι των Τορόντο Ράπτορς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Τέρενς Ρος «εξερράγη», με 51 πόντους και 10/17 τρίποντα, έχοντας μέχρι τότε, 7.4 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του. Η επίδοση αυτή αποτέλεσε τότε και ρεκόρ στην ιστορία του franchise των Ράπτορς!

Τόνι Ντελκ

Ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Τόνι Ντελκ, βίωσε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στο NBA, ως παίκτης των Φοίνιξ Σανς (2000-02). Με τη φανέλα τους, το 2001, στις αρχές του έτους (2 Ιανουαρίου), πραγματοποίησε την εμφάνιση... της ζωής του, «φορτώνοντας» με 53 πόντους το καλάθι των Σακραμέντο Κινγκς, με τον μέχρι τότε μέσο όρο του να ανέρχεται στους 8 πόντους!

Γουόλτ Γουέσλι

Με διαφορά ο παλαιότερος παίκτης της λίστας, που διένυσε την καλύτερή του χρονιά με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς (1970-71). Στη διάρκεια αυτής, πέτυχε και το ρεκόρ της καριέρας του, με μια ολοστρόγγυλη «50άρα» κόντρα στους Σινσινάτι Ρόγιαλς, έχοντας ως τότε 9.1 πόντους στην καριέρα του!

Τρέισι Μάρεϊ 

Ο Τρέισι Μάρεϊ βίωσε τις πιο λαμπρές μέρες της καριέρας του, ως μέλος των Γουάσιγκτον Γουίζαρντς (1997-2000), ενώ την πρώτη του χρονιά στη Γουάσιγκτον (1996-97), η ομάδα είχε ακόμη την ονομασία Μπούλετς. Στις 10 Φεβρουαρίου του 1998, σκόραρε 50 πόντους απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ενώ σε εκείνο το σημείο της καριέρας του, μετρούσε 9.9.

Κόρι Μπρούερ

Αν και η εξαιρετική καριέρα του Κόρι Μπρούερ είναι λογικό να περιλαμβάνει σπουδαίες εμφανίσεις, η «50άρα» που πέτυχε όταν είχε 9.9 πόντους στην καριέρα του εξέπληξε τον κόσμο του NBA. Στις 11 Απριλίου του 2014, ο Μπρούερ ήταν ο άνθρωπος που με τους 51 πόντους του, χάρισε τη νίκη στους Τίμπεργουλβς απέναντι στην αμέσως επόμενη ομάδα του, τους Χιούστον Ρόκετς



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0