Basket Talk

Μυθικός Νάιτζελ Χέιζ – Ντέιβις: Έγραψε ιστορία με 50 πόντους, εκθρόνισε τον Λάρκιν κι έκανε όλον τον μπασκετικό κόσμο να… παραμιλάει! (video)

Μυθικός Νάιτζελ Χέιζ – Ντέιβις: Έγραψε ιστορία με 50 πόντους, εκθρόνισε τον Λάρκιν κι έκανε όλον τον μπασκετικό κόσμο να… παραμιλάει! (video)

Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της EuroLeague που αγγίζει τους 50 πόντους σε ένα παιχνίδι δεν είναι άλλος από τον Νάιτζελ Χέιζ – Ντέιβις!

Ο Νάιτζελ Χέιζ – Ντέιβις αποφάσισε να γράψει ιστορία στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Άλμπα Βερολίνου σκοράροντας τους περισσότερους πόντους (50) που έχουν σημειωθεί σε αγώνα EuroLeague και συγκεκριμένα στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Μόνος του και αψηφώντας κάθε αντίπαλο έπαιζε ο Αμερικανός φόργουορντ κόντρα στους Γερμανούς και σα να μην έφτανε το εντυπωσιακό κρεσέντο των 18 πόντων, από τους 34 της ομάδας του, που σημείωσε σε μόλις 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα με ¾ δίποντα και 4/5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, είπε να βάλει και… κερασάκι στην τούρτα!

Ξεπερνώντας κατά πολύ το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας των 26 πόντων στην EuroLeague στις 6 Απριλίου του 2023 που έγραψε απέναντι στην Αναντολού Εφές, αποφάσισε να εκθρονίσει και τον παίκτη που είχε τα… σκήπτρα των περισσότερων πόντων σε αγώνα που δεν είναι άλλος από τον Σέιν Λάρκιν των 49 πόντων κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στις 19 Νοεμβρίου του 2019.

Ο Χέιζ Ντέινβις με τους 50 πόντους που σημείωσε στη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Άλμπα έγραψε ιστορία κι έκανε όλο τον κόσμο να θυμάται για πάντα το όνομά του. Μεταξύ αυτών που εντυπωσιάστηκαν με το κατόρθωμά του δεν ήταν άλλος από τον πρώτο σκόρερ της κορυφαίας διογράνωσης, τον Μάικ Τζέιμς.



Συγκινητικός!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0