Basket Talk

Μαρούσι - ΑΕΚ 82-90: Αποφασισμένη και σοβαρή, πήρε «διπλό» - χρυσάφι! (video)

Μαρούσι - ΑΕΚ 82-90: Αποφασισμένη και σοβαρή, πήρε «διπλό» - χρυσάφι! (video)

Με πολύ σοβαρή εμφάνιση, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο Μαρούσι και πήρε ένα σημαντικότατο «διπλό» (82-90), που την έβαλε στην προνομιούχο εξάδα της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 82-90 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ σημαντικό βαθμολογικό διακύβευμα και για τις δύο ομάδες. Η «Ένωση» ήταν αυτή που πήρε την πολύτιμη νίκη και μπήκε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά παραγωγικές στην αρχή του αγώνα. Μπρίσκο και Ραντούλιτσα ανέλαβαν τις περισσότερες επιθέσεις για το Μαρούσι, ενώ ο Ραντλ πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό ξέσπασμα με δέκα συνεχόμενους πόντους για τους φιλοξενούμενους. Με αφετηρία τις βολές του ΜακΡέι για το 11-14, η ΑΕΚ άρχισε να χτίζει το προβάδισμά της, με το Μαρούσι να μην έχει λύσεις πλην του Μπρίσκο. Οι Έλληνες της «Ένωσης», Καράμπελας και Κουζέλογλου, έδωσαν σπουδαία βοήθεια και συνέβαλαν στην «εκτόξευση» της διαφοράς μέχρι και στους 17 πόντους (26-43).

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα γρήγορο σερί 7-0, με τον Κόζι να «ξυπνάει» επιθετικά.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα δικό της σερί 8-0 για το 37-55, με το Μαρούσι να χρειάζεται τριάμισι λεπτά για να βάλει το πρώτο του καλάθι. Μάλιστα, αποβλήθηκε και ο προποητής του, Νίκος Βετούλας.

Γιαννόπουλος και Ραντούλιτσα έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να πλησιάσουν μέχρι και στους εφτά πόντους (63-70) με δύο συνεχόμενα καλάθια του Τζούστον στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Αγραβάνης, Κουζμίνσκας και Ραντλ ανέλαβαν δράση, πετυχαίνοτας σχεδόν όλους τους πόντους της ΑΕΚ στο φινάλε και δεν επέτρεψαν στο Μαρούσι να απειλήσει περισσότερο.

Πολλοί είναι οι διακριθέντες της «Ένωσης». Καλύτερος όλων ο Ραντλ με 17 πόντους, πάντα σταθερός ο Κουζμίνσκας με 16, ενώ ο Κουζέλογλου ήταν καθοριστικός, με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ σε λιγότερα από 18 λεπτά συμμετοχής. Από το Μαρούσι, Ραντούλιτσα (19 πόντοι) και Τζούστον (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν… όλη η ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-47, 59-70, 82-90.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0