Basket Talk

Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68: «Καθάρισε» δίχως να… ιδρώσει και περιμένει αντίπαλο! (video)

Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68: «Καθάρισε» δίχως να… ιδρώσει και περιμένει αντίπαλο! (video)

Ανέβασε «στροφές» μόνο στο φινάλε της πρώτης περιόδου και έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου (16/02, 87-68) και περιμένει στον ημιτελικό του Final 8 στο Κύπελλο Ελλάδας, τον Προμηθέα ή τον Πανιώνιο.

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Ένα «ξέσπασμα» του Κώστα Παπανικολάου στην πρώτη περίοδο, ήταν αρκετό για να… σβήσει μηχανές ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το Περιστέρι με 87-68 (16/02) και έτσι πέρασαν στα ημιτελικά του Final 8 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών σταμάτησε στους 15 πόντους, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησαν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, επίσης με 15 και ο Μόουζες Ράιτ με 14. Επιθετικά για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ηγήθηκε ο Τζο Ράγκλαντ, με επίσης εντυπωσιακή πρώτη περίοδο, σταματώντας στους 14 πόντους.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει τον αντίπαλό του, από τον τελευταίο προημιτελικό, ανάμεσα στον Προμηθέα Πάτρας και τον Πανιώνιο (16/02, 21:00).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αγωνίστηκε μόλις για 42'', καθώς ένιωσε μία ενόχληση στο πρώτο μέρος και δεν πήρε άλλο χρόνο συμμετοχής. Αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική.

Το ματς

Το Περιστέρι ξεκίνησε αρκετά καλά στην αναμέτρηση, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό και στις δύο μεριές του παρκέ. Με τον Ράγκλαντ να πετυχαίνει 9 πόντους μέχρι το 7ο λεπτό, η ομάδα του Σπανούλη βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 16-13.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» όμως, δεν άφηνε την κατάσταση να ξεφύγει. Έκανε το 15-16, για να φτάσει ο ίδιος τους 10 πόντους και να ακολουθήσει ο Τόμας Γουόκαπ με τρίποντο, για το προβάδισμα των Πειραιωτών (18-16). Τότε, ξαναπήρε τον λόγο ο Παπανικολάου και με buzzer-beater τρίποντο στο φινάλε της πρώτης περιόδου, έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 (21-16).


Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αποκτήσει πλέον πλήρως τον έλεγχο. Μέσα σε ένα λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτρεξαν σερί 6-0 (27-16), για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του παιχνιδιού.  

Η διαφορά παρέμενε σταθερά σε διψήφια επίπεδα, μέχρι και δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Ένα τρίποντο του Λοβ και ένα καλάθι του Ρένφρο όμως, την έριξαν στους 8, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-32.


Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι και με σερί 10-4, έφτασαν ξανά τη διαφορά στο +14 (50-36), στο 24’. Το Περιστέρι ωστόσο την έριξε ξανά σε μονοψήφια νούμερα, έπειτα από δύο τρίποντα του Κασελάκη και ένα του Ελάιζα Μήτρου Λονγκ (54-45, στο 26’).

Τότε ανέλαβαν δράση οι «ψηλοί» του Ολυμπιακού (Φαλ, Ράιτ), μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, για να τον οδηγήσουν στην έναρξη του τελευταίου μέρους, με το +15 (62-47).


Εκεί, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Με τον Ράιτ να είναι αρκετά «ορεξάτος» επιθετικά, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε και έφτασε στη νίκη με 87-68, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0