Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Με επιθετικό πλουραλισμό επέστρεψε στην 4άδα! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Με επιθετικό πλουραλισμό επέστρεψε στην 4άδα! (video)
Οι απουσίες του Παναθηναϊκού AKTOR έκαναν τον Εργκίν Αταμάν να βρει ουσιαστικά έναν... νέο παίκτη, τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και παρέα με τους Γκριγκόνις, Λεσόρ και Ερνανγκόμεθ ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ παίρνοντας μία άνετη νίκη (79-62) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Αρμάνι Μιλάνο για τις ανάγκες της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι «πράσινοι» είχαν τις επιστροφές τόσο του Λούκα Βιλντόζα, όσο και του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφκσι, ενώ οι Ιταλοί είδαν τον Νίκολα Μίροτιτς να είναι ξανά διαθέσιμος σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της σεζόν.

Αυτή ήταν μία βραδιά που μπορεί οι μεγάλοι σταρ του «Τριφυλλιού» (Μήτογλου, Ναν) να μην... έλαμψαν, όμως οι υπόλοιποι παίκτες μίλησαν με τον επιθετικό πλουραλισμό τους χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα τους, που ανέβηκε στο 15-9 της βαθμολογίας παραμένοντας στην 4η θέση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με στόχο να αποκτήσει από την αρχή τον έλεγχο και το κατάφερε. Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Τζέριαν Γκραντ ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων (19-10), όσο ο Κέντρικ Ναν συνέχιζε τον… χαβά του από την γραμμή των βολών φέτος κάνοντας το 41/41.

Το ΟΑΚΑ είχε ήδη ξεσηκωθεί βλέποντας την κυριαρχική παρουσία του «Τριφυλλιού» και στις δύο πλευρές του παρκέ και ο κόσμος λειτουργούσε σαν έκτος παίκτης για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Οι Μάριους Γκργκόνις και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεκίνησαν «καυτοί» στο δεύτερο δεκάλεπτο ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς για να δώσουν διψήφιο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (32-20). Οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να.. εξαφανίσουν την ομάδα του κόουτς Μεσίνα με μονάχα τον Νίκολα Μίροτιτς να ξεχωρίζει, αλλά με τους Ιταλούς να έχουν μόλις 2/11 εύστοχα τρίποντα και να βλέπουν την απόσταση από τους «πράσινους» όλο και να απομακρύνεται (42-24).

Μετά την ανάπαυλα, αυτός που ξεχώρισε για τον Παναθηναϊκό ήταν για ακόμη ένα βράδυ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που έκανε υποδειγματική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του. H Αρμάνι με τον Σαμπάζ Νέιπιερ και το Μίροτιτς προσπαθούσε να μειώσει, αλλά έβρισκε μπροστά της… τοίχο, που άκουγε στο όνομα, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τους «πράσινους» να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα με τη βοήθεια του Ματίας Λεσόρ και του Γκριγκόνις που τους έφτασαν στο +17 (63-46). Παρ' όλο που ο Ναν δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή βραδιά του, αφού αντιμετώπιζε μεγάλη αστοχία στα δίποντα, ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να είναι αποτελεσματικός και να πραγματοποιεί ένα ουσιαστικά άνετο ματς.

Με την διαφορά να βρίσκεται στο +21 έβαλε και ο Δημήτρης Μωραΐτης το... λιθαράκι του για την «πράσινη» νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0