Basket Talk

Ψάχνει παίκτη ο Ολυμπιακός; Free agents από το NBA που θα μπορούσε να εξετάσει!

Ψάχνει παίκτη ο Ολυμπιακός; Free agents από το NBA που θα μπορούσε να εξετάσει!
Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως σκέφτεται το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη θέση του σέντερ, ώστε να βρει λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν. Το ΒΝ sports παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών από τη free agency του NBA, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα

Μετά και την απόκτηση του Πετρούσεφ, η θέση «5» ήταν η τελευταία στην οποία θα περίμενε κανείς να μείνει «γυμνός» ο Ολυμπιακός. Παρ’όλα αυτά, οι τραυματισμοί των Φαλ και Μιλουτίνοφ, δημιουργούν έκτακτο πρόβλημα στον Ολυμπιακό, ο οποίος μένει με έναν μόνο σέντερ, ενόψει συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους Πειραιώτες να φημολογείται πως θα αναζητήσουν ενίσχυση.

Η περίοδος αυτή είναι περίεργη μεταγραφικά για τις ομάδες της EuroLeague, καθώς είναι σχεδόν απίθανο, να βρεθεί παίκτης αυτού του επιπέδου, με εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και χωρίς να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Για παράδειγμα, Φενέρ και Ερυθρός Αστέρας βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Η μεν Φενέρ, που έμεινε χωρίς υγιή φόργουορντ, κατέφυγε στη λύση του Αμίν Νουά (με συμβόλαιο ενός μήνα), ενός παίκτη, που ναι μεν έχει πολυετή εμπειρία στη EuroLeague, αλλά είναι πολύ αμφίβολο το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει πράγματα σε μια ομάδα του επιπέδου της Φενέρ. Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας, αντιμετώπισε προβλήματα με Νέντοβιτς και Τεόντοσιτς, και έφερε εσπευσμένα τον Τζαβόντ Σμαρτ, έναν 24χρονο undrafted Αμερικανό γκαρντ, που δε βρήκε θέση στο NBA και φέτος αγωνιζόταν στη G-League, πριν αποδεσμευτεί από τους 76ερς, στους οποίους άνηκε.

Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν αξιόλογοι free agents στην Ευρώπη (τα πιο γνωστά ονόματα είναι οι γερόλυκοι Αγιόν και Μόζγκοφ), ενώ το να σπάσει ο Ολυμπιακός συμβόλαιο παίκτη, που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή ομάδα για να πάρει 3ο-4ο σέντερ, μοιάζει εκτός της λογικής και του σχεδιασμού του. Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά, στα 5αρια που βρίσκονται χωρίς ομάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και για διάφορους λόγους η Ευρώπη φαντάζει ρεαλιστικός προορισμός για αυτούς, Φυσικά, κανείς από τους παρακάτω παίκτες δε θα ερχόταν για να είναι ο 3ος σέντερ στους ερυθρόλευκους και να μένει εκτός 12αδας, αλλά σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να έρθει στην Ευρώπη, ένα συμβόλαιο μικρής διάρκειας με τον Ολυμπιακό, (ακόμα και μηνιαίο), θα αποτελούσε καλή αρχή για αυτόν.


Μπίσμακ Μπιγιόμπο
(31 ετών, 2.03 μ)

Ο θηριώδης Κονγκολέζος σέντερ αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τους Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι, παρά τα κενά και τις απώλειες που έχουν, έκριναν πως ο Μπιγιόμπο δεν έχει θέση ούτε στην άκρη του πάγκου τους. Τα τελευταία χρόνια, χάνει σταδιακά το ρόλο του στις ομάδες του NBA, και μοιάζει δύσκολο να συνεχίσει να βρίσκει συμβόλαια. Στα 31 του, η Ευρώπη είναι μια από τις προοπτικές που μπορεί να εξετάσει, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει την καριέρα του από την Ισπανία. Σε 829 παιχνίδια στο NBA, μετρά 5.1 πότους, 1 ριμπάουντ και 1.3 τάπες ανά αγώνα.



Ντέρικ Φέιβορς
(32 ετών, 2.06 μ)

Άλλος ένας παίκτης που ενώ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν στο NBA, έχει διαρκώς πτωτική πορεία και δε φαίνεται να υπάρχει χώρος για αυτόν. Οι τελευταίες του χρονιές στο NBA ήταν κακές, ενώ τη σεζόν 2022-23 έμεινε ανενεργός. Αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται στην G-League,  όπου και εκεί βρίσκεται εκτός rotation της ομάδας του. Η κατάσταση του συνοδεύεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω.



Τόνι Μπράντλι
(26 ετών, 2.11 μ)

Ο Αμερικανός ψηλός έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες σεζόν ως back-up ψηλός των Γιούτα Τζαζ, αλλά παρ’ότι βρίσκεται σε καλή ηλικία, η καριέρα του δεν ακολούθησε ανοδική πορεία. Αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται στην G-League, όπου τον τελευταίο μήνα σχεδόν, δεν αποτελεί κομμάτι του ροτέισον της ομάδας του. Σε 179 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο NBA, έχει 4.4 πόντους και 4.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.



Μαρκίς Μπόλντεν
(25 χρονών, 2.08 μ)

Ο απόφοιτος του Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τους Μιλγουόκι Μπακς και αγωνίζεται στην G-League. Εδώ και 4 χρόνια προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει έστω και στοιχειώδη χρόνο στο NBA, συνεπώς θα μπορούσε να ψάξει εναλλακτικές διαδρομές για την καριέρα του. Στο NBA έχει πατήσει παρκέ σε μόλις 9 αγώνες, με ευκαταφρόνητο χρόνο συμμετοχής. Έχει υπάρξει διεθνής σε μικρές εθνικές των ΗΠΑ, ενώ από το 2021 έχει πολιτογραφηθεί και αγωνίζεται στην εθνική Ινδονησίας. Σίγουρα ο πιο «αχαρτογράφητος» παίκτης της λίστας.

Υπάρχουν ακόμα αρκετοί centers που είναι free agents, αλλά φαντάζει δύσκολο έως απίθανο να αποτελέσουν στόχο του Ολυμπιακού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας: Ντουέιν Ντέντμον, Μέιερς Λέοναρντ, Ταζ Γκίμπσον, Μοντρέζλ Χάρελ, Νέρλενς Νοέλ, Τζον Μπάτλερ, Ντμίτρο Σκάπιντσεφ, Κεμ Μπιρτς, Κάι Τζόουνς.

Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0