Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Μονακό 88-63: Με άμυνα που «έσπαγε» κόκκαλα και Λεσόρ... οδοστρωτήρα για το 3/3! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Μονακό 88-63: Με άμυνα που «έσπαγε» κόκκαλα και Λεσόρ... οδοστρωτήρα για το 3/3! (video)
Το απίστευτα μεστό παιχνίδι του Ματίας Λεσόρ και οι υποδειγματικές άμυνες του Παναθηναϊκού δεν τον άφησαν στιγμή να ανησυχήσει απέναντι στη Μονακό και πανηγύρισε έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη (88-63) του στήνοντας ένα «πράσινο» πάρτι, που τον φέρνει ξανά στην τετράδα της βαθμολογίας της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Μονακό και τον παλιό του… γνώριμο, Μάικ Τζέιμς, για τις ανάγκες της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague στο κατάμεστο ΟΑΚΑ που είχε γίνει ένα στόμα και μία φωνή για στηρίξει το «Τριφύλλι».

Ένα ματς που θα έχει να θυμάται η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, τόσο για την σωστή λειτουργία της άμυνας, όσο και για το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε στιγμή από τους... απογοητευτικούς Μονεγάσκους.

Ο Ματίας Λεσόρ έκανε ένα φοβερό και ολοκληρωμένο παιχνίδι συγκεντρώνοντας 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων του (27 Οκτώβρη απέναντι στη Μπασκόνια) κι έκανε ρεκόρ σε ασίστ, ενώ πίσω του ακολουθούσε ο επίσης εξαιρετικός Κέντρικ Ναν με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν για σεμινάριο μπάσκετ, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά από την πλευρά των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αριστοτεχνικές άμυνες με τον Τζέριαν Γκραντ να έχει πέσει κυριολεκτικά πάνω στον Μάικ Τζέιμς κρατώντας τον άποντο.

Οι «πράσινοι» είχαν ένα απίθανο κρεσέντο 11-0, στο οποίο σημείωσαν τρία σερί τρίποντα δια χειρός Ντίνου Μήτογλου και Κέντρικ Ναν για το 18-5. Η ευστοχία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από τα 6,75 δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού σκόραρε 7/9 τρίποντα μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης για να πάρει και το διψήφιο προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, ειδικά επιθετικά, όσο η Μονακό προσπαθούσε να… μαζέψει τη διαφορά (34-25)με την βοήθεια του Ντονάτας Μοτιεγιούνας, που ήταν και ο πρώτος διψήφιος και ο μοναδικός για τους Μονεγάσκους.

Ο Κέντρικ Ναν, ξανά από την περιφέρεια, ήρθε για να πάρει τη.. χαρά από την ομάδα του κόουτς Ομπράντοβιτς (37-25) και να δώσει για ακόμη μία φορά διψήφιο προβάδισμα στους «πράσινους». O Χουάντσο Ερνανγκόμεθ προσέφερε μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του ημιχρόνου, όταν έκλεψε και κάρφωσε εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό στο αντίπαλο καλάθι για το 41-38. Παράλληλα, ο Ματίας Λέσόρ έκανε ένα πολύ «γεμάτο» παιχνίδι, όσο ο Τζέιμς παρέμενε χωρίς πόντο σε αυτό το πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, οι «πράσινοι» συνέχισαν εξίσου δυναμικά με την Λεσόρ να... πυροβολεί από τα 6.75 και να συνεχίζει ξανά με έμμεσο τρίποντο (49-33). Στο 23ο λεπτό του αγώνα ήταν η στιγμή που ο Τζέιμς έβαλε και το πρώτο του καλάθι από την περιφέρεια για το 49-36. Το ματς συνέχιζε να... γέρνει υπέρ του Παναθηναϊκού που λειτουργούσε υποδειγματικά στην άμυνα διατηρώντας το διψήφιο προβάδισμά τους.

Ένα 9-0 σερί της ομάδας του Αταμάν εκτόξευσε την διαφορά στους 23 πόντους (62-39) με τον Γάλλο σέντερ να κάνει απίστευτα ολοκληρωμένο ματς κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

O... εφιάλτης της Μονακό δεν έλεγε να τελειώσει ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Άλφα Ντιαλό αποβλήθηκε από νωρίς από το ματς, έχοντας χρεωθεί νωρίτερα με τεχνική ποινή μιας και είχε υποπέσει και σε αντιαθλητικό, ωστόσο ένα 0-8 των Μονεγάσκων... ροκάνισε την διαφορά (64-52) την οποία φρόντισε να διατήρησει ο Ναν και ο Ερνανγκόμεθ (τρίποντο) για το 69-54 με 6:24' να απομένουν.

Ο Λεσόρ συνέχιζε τον... χαβά του φτάνοντας μαζί με τον Ναν ξανά τη διαφορά στο +20 (76-56) κι από εκεί κι έπειτα ακολούθησε ένα... πράσινο πάρτι με highlight όταν ο Τζέριαν Γκραντ κατεδάφισε τον Μάικ Τζέιμς, τον οποίο είχε κερδίσει κατά κράτος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις,  ξεσηκώνοντας το «καυτό» ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 43-30, 64-44, 88-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0