Basket Talk

Μονακό – Παναθηναϊκός AKTOR 90-91: Πήρε την... ματσάρα με το buzzer beater τρίποντο του Γκριγκόνις! (video)

Μονακό – Παναθηναϊκός AKTOR 90-91: Πήρε την... ματσάρα με το buzzer beater τρίποντο του Γκριγκόνις! (video)
«Θρίλερ» είχε το... μενού στο Πριγκιπάτο με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το -15 απέναντι στη Μονακό και να καταφέρνει να κάνει το comeback (90-91) δια χειρός του πρωταγωνιστή Κέντρικ Ναν και με απίθανο buzzer beater τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις να παίρνει τη νίκη (90-91)!

Η Μονακό υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό AKTOR στο υπερπολυτελές Μόντε Κάρλο για το πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας» της EuroLeague.

Το παιχνίδι κινήθηκε σε πολύ υψηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να… πυροβολούν στο πρώτο μέρος.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που… έσπασε το ρόδι της αναμέτρησης βγάζοντας εξαιρετική άμυνα και βάζοντας το λέι απ στον αιφνιδιασμό. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα βάζοντας 5 μαζεμένους πόντους (5-4).

Ο πιο «καυτός» παίκτης των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο άκουγε στο όνομα Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος ευστοχούσε από την περιφέρεια και σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Σλούκα έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 10-18.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση βοήθησε το «Τριφύλλι» να θωρακιστεί, όμως δεν έλειπαν και οι αμυντικές παθογένειες (15-22).

Η Μονακό που είχε ως πρωταγωνιστή της τον Κέμπα Γουόκερ που έφερε την ισοφάριση (28-28), κατάφερε να υποπέσει σε αρκετά λάθη στο πρώτο εικοσάλεπτο (8) κάτι που δεν το συνηθίζει. Παράλληλα, ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της, Μάικ Τζέιμς, είχε καταφέρει να περιοριστεί από τον Παναθηναϊκό.

Οι Μονεγάσκοι με τρίποντο από τον NBAer πέρασαν μπροστά (31-28) και ώθησαν το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό και κάπου εκεί έκανε και την εμφάνισή του ο Μάικ Τζέιμς για το 38-32. Οι «πράσινοι» δεν το έβαζαν κάτω και έβρισκαν λύσεις επιθετικά ακολουθώντας το ανοιχτό παιχνίδι της Μονακό και μάλιστα χάρισε σε όσους βρίσκονταν στο Πριγκιπάτο μία απίστευτη στιγμή αριστοτεχνικού συνδυασμού άμυνας και επίθεσης για το 40-39.

Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο τα πράγματα δε λειτούργησαν καλά για τον Παναθηναϊκό που είδε την διαφορά να φτάνει στο -8 από εκεί που βρισκόταν στο -1.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός έχασε τον ρυθμό του και αντιμετώπισε πρόβλημα και επιθετικά. Η Μονακό με τον Οκόμπο έχτισε διψήφια διαφορά της τάξης μέχρι και των 15 πόντων (60-45) φέρνοντας τούμπα την αναμέτρηση και σβήνοντας την προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

e658adfe-dc24-4c79-8f37-e814c21e6e5c.jpg

Σ’ εκείνο το κρίσιμο σημείο ο Βιλντόζα σκόραρε για τρεις (60-51) και το έκανε ξανά για το 61-54 δίνοντας ώθηση στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην προσπάθεια να «ροκανίσουν» την διαφορά αποσυντονίζοντας τη Μονακό.

Οκόμπο και Ντιαλό όμως ήταν οι… ψυχραιμότεροι που ανέκτησαν το διψήφιο προβάδισμα των Μονεγάσκων πριν το κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο.

O Ντιαλό είναι αυτός που έβρισε ξανά τις λύσεις για την ομάδα του εκτελώντας από τα 6,75 γισ το 72-60.

b4fb7134-9eff-4bae-b513-b7a78991f4de.jpg

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν αυτός που έριξε ξανά τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά δεν καταλάβαινε πάλι τίποτα ο Ντιαλό που έβαλε ακόμη ένα τρίποντο κάνοντας ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Σλούκας απάντησε από την περιφέρεια για το 75-66 και το παιχνίδι πήρε ξανά... φωτιά, με τον Κέμπα Γουόκερ να βάζει κι αυτός με την σειρά του ένα τρίποντο (78-66).

Ο Κέντρικ Ναν την κρίσιμη στιγμή πάτησε... γκάζι με 5 δικούς του πόντους και καλές άμυνες βοηθώντας στην επιστροφή του Παναθηναϊκού (80-75).

Από το 0/6 στα σουτ που είχε ο Αμερικανός γκαρντ στα πρώτα 30 λεπτά του ματς κατάφερε να γίνει ο παίκτης-κλειδί των «πράσινων» με 5/5 σουτ και φοβερές άμυνες για να φτάσει σε απόσταση... αναπνοής (82-81).

during the Turkish Airlines Euroleague match between AS Monaco and Panathinaikos at Salle Gaston Medecin on December 20, 2023 in Monaco, Monaco. (Photo by Pascal Della Zuana /Icon Sport)

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε την ζημιά του με τρίποντο για το 84-81 αποδεικνύοντας πως είναι ο παίκτης για τα μεγάλα παιχνίδια.

Εκεί ήρθε ο αρχηγός, Κώστας Σλούκας για να ισοφαρίσει από την περιφέρεια (84-84) και να κάνει το ματς... θρίλερ!

Οι 3 εύστοχες βολές του Μάικ Τζέιμς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αποδείχθηκαν κρίσιμες αφού έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στη Μονακό (88-84).

Και ο Λεσόρ μετά από κλέψιμο του Ναν έφερε ξανά το ματς στα ίσα με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν!

Όμως ο Έλι Οκόμπο σκοράρει την ύστατη στιγμή για το 90-89, ενώ προέβη στην αψυχολόγητη ενέργεια να πετάξει τη μπάλα στο ταμπλό.

Στο τέλος, ο Μάριους Γκριγκόνις πήρε την ασίστ από τον Ντίνο Μήτογλου με 2,5'' να απομένουν και έβαλε το τρίποντο σε νεκρό χρόνο υπογράφοντας το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού.



Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0