Basket Talk

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76: Παλιό, καλό ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» κατάφεραν το 2/2 στην ιστορική βραδιά του Αταμάν! (video)

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια 90-76: Παλιό, καλό ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» κατάφεραν το 2/2 στην ιστορική βραδιά του Αταμάν! (video)

Με Μπαλτσερόφσκι φρουρό, Μήτογλου «διπλό» ψυχρό… εκτελεστή και τον Κέντρικ Ναν να κάνει σπουδαίο ματς ο Παναθηναϊκός έκανε το απόλυτο στην «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια με 90-76 και χαρίζοντας στον Εργκίν Αταμάν τη 200ή του νίκη.

Ένα ΟΑΚΑ βγαλμένο από παλιές καλές εποχές κι ένας Παναθηναϊκός… όνειρο χάρισαν στον Εργκίν Αταμάν την 200η του νίκη στην EuroLeague. Με αυτόν τον τρόπο ο Τούρκος προπονητής έγινε ο 7ος στην διοργάνωση που φτάνει αυτά τα νούμερα μετά τους Ομπράντοβιτς, Μεσίνα, Πασκουάλ, Λάσο, Ιτούδη και Ιβάνοβιτς. Βέβαια, είναι ο μοναδικός που άγγιξε αυτόν τον αριθμό νικών με 6 διαφορετικές ομάδες.


Η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague είχε την αίσθηση μίας «πράσινης» γιορτής για τους φίλους του Παναθηναϊκού που ήθελαν να κάνουν το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια και το κατάφεραν.

Το ματς ξεκίνησε υψηλό τέμπο με αμφότερες ομάδες να… πυροβολούν και να βρίσκονται κοντά στο σκορ (8-7). Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για την… αρμάδα του Αταμάν δικαιώνοντας την επιλογή του να τον ξεκινήσει, αφού κατέθετε ψυχή και σώμα σε άμυνα και επίθεση.

6031498.jpg

Φυσικά, πάνω από αισθητή έγινε η παρουσία του Κέντρικ Ναν από πολύ νωρίς αφού μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου ξεκίνησαν «καυτοί» με 11 πόντους ο πρώτος και 12 ο δεύτερος σε στο πρώτο μέρος κόντρα στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Στο αντίπαλο δέος, η Βίρτους είχε για πρωτοστάτες της τον Μάρκο Μπελινέλι, που ήταν αυτός που «ροκάνιζε» τη διαφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον συνήθη… ύποπτο Τόκο Σενγκέλια, που από το -8 (36-28) μείωσαν στο -3 (45-42) λίγα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Mετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός μπήκε μεν… ζεστός, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν της απαντήσεις τους από τον Μπελινέλι καταφέρνοντας να περάσουν και μπροστά (47-48). Μήτογλου και Βιλντόζα ήταν εκεί για να ξαναδώσουν «κεφάλι» στους γηπεδούχους, όμως οι Τζέιλεν Σμιθ και Αλεσσάντρο Παγιόλα έκαναν ξανά το ματς… θρίλερ με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια (52-54).

To απίθανο «στοπ» του Γκραντ και το τρίποντο του Βιλντόζα ξεσήκωσαν τους φίλους των «πράσινων», όσο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα (57-58).

Ο Μπελινέλι συνέχιζε να πληγώνει το «Τριφύλλι» και να μην το βάζει κάτω μετρώντας ήδη 20 πόντους με τον Σενγκέλια να ακολουθεί με 15 για το 59-63. Το τρίτο δεκάλεπτο είχε όμως το όνομα του Αργεντίνου γκαρντ, που… όπλισε και «πυροβόλησε» στέλνοντας τον Παναθηναϊκό ένα μικρό προβάδισμα (62-63) πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» υπέπεσδαν σε λάθη στο ξεκίνημα δίνοντασς την ευκαιρία στη Βίρτους να προηγηθεί (62-67). Το σκορ κόλλησε για αρκετή ώρα σε αυτά τα επίπεδα, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά, όμως περιόριζε τους αντιπάλους αμυντικά. Ο Μάριους Γκριγκόνις με ατομική προσπάθεια πήρε το «γκολ-φάουλ» και μείωσε στο 65-67 με τον Μήτογλου να ακολουθεί για την ισοφάριση.

Το μομέντουμ άνηκε ξεκάθαρα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που έβγαζε τις άμυνες όσο το γήπεδο... κόχλαζε. Τότε ο Λεσόρ είπε να «ριμάξει» την ρακέτα με το εντυπωσιακό του κάρφωμα και αμέσως μετά να βάλει το λέι απ βάζοντας τους «πράσινους» ξανά σε θέση οδηγού (72-67).

Οι άμυνες ήταν αριστοτεχνικές και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον αέρα της Βίρτους για τα καλά χτίζοντας προβάδισμα 10 πόντων 3 λεπτά πριν το τέλος με τον Μπελινέλι να αποχωρεί έχοντας συγκεντρώσει 5 φάουλ.

Για τον Ντίνο Μήτογλου του double double τα λόγια ήταν για ακόμη μία φορά περιττά αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Εξάλλου το λέει και η ίδια η EuroLeague.

O Μπαλτσερόφσκι είπε κι αυτός με την σειρά του να τα... σπάσει για την τιμή των... όπλων κάνοντας το 88-76 όσο τα πράγματα είχαν κριθεί.



Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-42, 62-63, 90-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0