Basket Talk

«Για πάντα στις καρδιές μας»: Από τον Γκάλη και τον Διαμαντίδη στη βραδιά του Σπανούλη! (video)

«Για πάντα στις καρδιές μας»: Από τον Γκάλη και τον Διαμαντίδη στη βραδιά του Σπανούλη! (video)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη γιορτή προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη. Ο «Kill Bill» θα δει τη φανέλα με το νούμερο 7 να υψώνεται στον ουρανό του ΣΕΦ! Το BN Sports, λοιπόν, βρίσκει την ευκαιρία για να παρουσιάσει και κάποιες άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις για ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ομάδας όπου μεγαλούργησαν!

Η μεγάλη βραδιά έφτασε! Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ετοίμαζε αυτή τη γιορτή για τον Βασίλη Σπανούλη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μπορεί η πανδημία να μην το κατέστησε εφικτό όταν ο σπουδαίος «Kill Bill» αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο πλέον το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι έτοιμο να… σειστεί για τον θρυλικό Λαρισαίο γκαρντ.

Στο ημίχρονο του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας, στο Μουντιάλ του 2010, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Σπανούλη, προκαλώντας «σεισμό», αφού μέχρι τότε φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Επρόκειτο για μία κίνηση που έμελλε να αλλάξει το ρου της σύγχρονης ιστορίας των Πειραιωτών.

ενθ_φαν.webp

Δύο τρόπαια EuroLeague, τρία πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα Κύπελλο και ένα Διηπειρωτικό στα 11 χρόνια όπου παρέμεινε στον Ολυμπιακό. Μα το κυριότερο είναι ότι αποτέλεσε τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας, σταθεροποιώντας την στην κορυφή της Ευρώπης. Η απόσυρση της φανέλας του, με τον αριθμό 7, στον… ουρανό του φαληρικού σταδίου φαντάζει ως φυσικό επακόλουθο.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο BN Sports, ώστε να θυμηθεί κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις ανθρώπων, με γιορτές προς τιμήν τους, για όσα προσέφεραν στους συλλόγους με τους οποίους μεγαλούργησαν.

Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)

Πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στους «πράσινους». Στα 19 χρόνια που παρέμεινε στον Παναθηναϊκό κατέκτησε τα πάντα. EuroLeague, πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδας.

Δεν θα μπορούσε παρά να δει τη φανέλα του να αποσύρεται και να κοσμεί πλέον τον ουρανό του ΟΑΚΑ!

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Ο έτερος «πράσινος» που άφησε ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στην ιστορία του «τριφυλλιού». Ο Διαμαντίδης βοήθησε επίσης τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τα πάντα.

Μετρά στη συλλογή του, μεταξύ άλλων, τρεις EuroLeague, εννέα πρωταθλήματα και δέκα Κύπελλα και όπως γίνεται αντιληπτό, το νούμερο 13 δεν πρόκειται να φορεθεί ποτέ ξανά από άλλον παίκτη.

Νίκος Γκάλης (Άρης, Ελλάδα)

Τι να πει κανείς για τον Νίκο Γκάλη; Άλλαξε την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη «γιγάντωση» του Άρη εντός των συνόρων. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να τον τιμήσουν με μία εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο το 2013.

Όπως φυσικά και η Εθνική μας ομάδα, με την απόσυρση της φανέλας του τον Αύγουστο του 2023 στο ΟΑΚΑ.

Ντούσαν Ίβκοβιτς (Ολυμπιακός)

Ο αείμνηστος Σέρβος τεχνικός έχει φροντίσει επίσης να αφήσει το όνομά του στην ιστορία των «ερυθρολεύκων». Αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι προπονητές και όχι αδίκως.

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο «τιμόνι» του συλλόγου, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τις πρώτες του δύο EuroLeague και τον Σεπτέμβριο του 2017, οι «ερυθρόλευκοι» τον τίμησαν με μία εκδήλωση στο ΣΕΦ.

Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ)

Πριν από μερικούς μήνες, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 7. Τη φανέλα με την οποία μεγαλούργησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στον «Δικέφαλο του Βορρά», χαρίζοντάς του τις πιο χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του.

Κύπελλο Κυπελλούχων, πρωτάθλημα Ελλάδας, το εγχώριο Κύπελλο, αλλά και το Κόρατς αποτελούν τους τίτλους στους οποίους οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τους φιλάθλους να τραγουδούν για πάντα το «Ω Μπάνε, Μπάνε»!


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0