Basket Talk

Εθνική ομάδα: Το... αύριο της Ελλάδας φωνάζει «παρών» - Τρεις «μικρές» στην 8αδα μετά από 19 χρόνια! (video)

Εθνική ομάδα: Το... αύριο της Ελλάδας φωνάζει «παρών» - Τρεις «μικρές» στην 8αδα μετά από 19 χρόνια! (video)
Όσο κι' αν κάποιοι θέλουν να... μηδενίσουν την επόμενη μέρα της «πορτοκαλί θεάς» στην Ελλάδα, οι πορείες των Εθνικών ομάδων Νέων, Εφήβων και Παίδων το καλοκαίρι αυτό λένε άλλα. 
Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα και  ούσα ανώτερη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Εθνική ομάδα Παίδων έκαμψε την αντίσταση της Φινλανδίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-16.

Αυτό ήταν το τρίτο «γαλανόλευκο» ηλικιακό γκρουπ που φτάνει μέχρι την 8αδα της Ευρώπης το φετινό καλοκαίρι, ακολουθώντας τα χνάρια της Νέων και της Εφήβων. Άλλες με περισσότερο και άλλες με λιγότερο ταλέντο, οι «μικρές» Εθνικές ομάδες συμπεριέλαβαν την Ελλάδα στις 8 κορυφαίες της «γηραιάς ηπείρου» την ίδια χρονική περίοδο μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Τόσα είχε να «πλασαριστεί» σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ η «γαλανόλευκη» στα προημιτελικά και όσο κι' αν ακούγονται ψίθυροι για πιο... σκοτεινές ημέρες Εθνικής, η πραγματικότητα διαψεύδει.

Το πρώτο βήμα έκαναν φυσικά οι «χάλκινοι» λεβέντες του Παπαδόπουλου, οι οποίοι ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, στέλνοντας... μήνυμα στους συλλόγους τους.


Λίγες μέρες αργότερα, την 7η θέση στη Νις της Σερβίας κατέκτησαν οι Έφηβοι του Βαγγέλη Ζιάγκου, οι οποίοι ταξίδεψαν για το κάτι παραπάνω βέβαια. 


Τώρα η Εθνική ομάδα Πάιδων είναι αυτή που ακολουθεί, βρισκόμενη ήδη στα προημιτελικά και έχοντας μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση που ακούσει στο μέγεθος της Γαλλίας. Με πειστικές εμφανίσεις, η τολμηρή U-16 έδειξε ότι δεν φοβάται να διακριθεί.


Η «τριπλή» αυτή πορεία μέχρι την 8αδα το ίδιο καλοκαίρι άργησε να έρθει. Και αυτό διότι η Εθνική ομάδα είχε 19 (!) ολόκληρα χρόνια να δει τις τρεις «μικρές» της τουλάχιστον στο σημείο αυτό.

Τελευταία φορά ήταν το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004). Τότε, η Εθνική Νέων είχε φτάσει και πάλι ψηλότερα (4η θέση), η αντίστοιχη των Παίδων ένα σκαλί πιο χαμηλά (5η θέση) και η Εφήβων ήταν και τότε 7η.

Μάλιστα, αν καταφέρουν οι νεαροί αθλητές του Γιάννη Καλαμπόκη που δείχνουν να έχουν «τσαγανό» να φτάσουν μέχρι τα μετάλλια, θα μας αναγκάσουν να ανατρέξουμε ακόμα πιο πίσω, στο 2002. Τότε που οι Νέοι Άνδρες της παρέας του Νίκου Ζήση, του Βασίλη Σπανούλη, του Γιάννη Μπορούση, του Κώστα Καϊμακόγλου και των άλλων παιδιών, ανέβηκαν στην πρώτη θέση ενώ οι Έφηβοι Σχορτσιανίτης, Βασιλόπουλος, Περπέρογλου και Βασιλειάδης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U-18 του Μπόμπιγκεν.
2856164.jpg

Συνεπώς, ας αφήσουμε τα παιδιά να δουλέψουν και ας αποφύγουμε το αγαπημένο ελληνικό συναίσθημα της ματαιοδοξίας. Οι βάσεις όπως αποδεινύεται υπάρχουν αρκεί να μη μείνουν στα... μπετά.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0