Basket Talk

Μπανκέρο: «Η μητέρα μου, ο Σιζέφσκι και ο κορονοϊός με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση»

Μπανκέρο: «Η μητέρα μου, ο Σιζέφσκι και ο κορονοϊός με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση»

Ο Πάολο Μπανκέρο εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αγωνιστεί με την Team USA και όχι με την Εθνική Ιταλίας.

Η απόφαση του Πάολο Μπανκέρο να απαρνηθεί την Εθνική ομάδα της Ιταλίας και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτή των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις στη. Και αυτό γιατί οι Ιταλοί θεωρούσαν σίγουρο ότι ο Μπανκέρο θα έκανε πράξη τα λεγόμενά του και θα φορούσε τη φανέλα της Ιταλίας.

Τελικά το No1 του Draft 2022 και rookie της χρονιάς στο NBA άλλαξε την απόφασή του και σε συνέντευξή του εξήγησε αναλυτικά τους λόγους.

«Η φωτογραφία της Team USA κρεμόταν στο υπόγειο του σπιτιού μου. Εκεί ήταν και το δωμάτιό μου. Την έβλεπα κάθε μέρα. Αυτό ήταν από τα μεγαλύτερα παιδικά μου όνειρα, να αγωνιστώ στην Εθνική των ΗΠΑ» και πρόσθεσε «Ήμουν 17 ετών όταν με ρώτησαν (σσ. από την ιταλική ομοσπονδία) και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Η οικογένεια του μπαμπά μου είναι από την Ιταλία, αλλά δεν ήξερα πολλά για την ιταλική κληρονομιά μου. Ένιωσα πως αυτός ήταν ο ιδανικός τρόπος να μάθω περισσότερα και να νιώσω πιο κοντά στην ιταλική μου κληρονομιά. Όμως η πανδημία μου στέρησε αυτή την ευκαιρία και με κάνει να σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχε έρθει ο κορονοϊός. Πήγα στο Ντιουκ, είχε μία πολύ καλή χρονιά, έγινε No1 επιλογή στο Draft. Ξέρεις οι συνθήκες άλλαξαν».

Μάλιστα στάθηκε και στον ρόλο που έπαιξε ο Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος και του πρότεινε να αναθεωρήσει την απόφασή του να παίξει με την Εθνική Ιταλίας αντί με εκείνη της Αμερικής. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου. Ήταν στο μυαλό μου όταν έκατσα κάτω και σκέφτηκα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0