Basket Talk

5+1 Ευρωπαίοι free agents του NBA έτοιμοι για… EuroLeague!

5+1 Ευρωπαίοι free agents του NBA έτοιμοι για… EuroLeague!

Το μεταγραφικό καλοκαίρι στην EuroLeague έχει αρχίσει να παίρνει… φωτιά! Το BN Sports σάς παρουσιάζει ορισμένους free agents του NBA, που προέρχονται από τη «γηραιά ήπειρο» και θα μπορούσαν κάλλιστα να ενισχύσουν τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και πέρα από την άνοδο της θερμοκρασίας, έχει χτυπήσει «κόκκινο» και το μεταγραφικό πάρε-δώσε των ομάδων της EuroLeague! Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν ήδη προχωρήσει στις πρώτες τους προσθήκες εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα επισημοποίησε τις επιστροφές των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, με τον Εργκίν Αταμάν πλέον στο τιμόνι, έχει εντάξει στο ρόστερ του τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη, Λούκα Βιλντόζα και Ματίας Λεσόρ.

Παρ’ όλα αυτά, οι σύλλογοι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε όσους αγωνίζονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Τα «βλέμματά» τους φτάνουν και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αναζητώντας τις ιδανικές περιπτώσεις που θα πλαισίωναν την υπόλοιπη ομάδα.

To BN Sports σάς παραθέτει ορισμένους Ευρωπαίους free agents του NBA, οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν σε ομάδες της EuroLeague, παίρνοντας το αεροπλάνο της επιστροφής στην Ευρώπη.

Γουίλι Ερνανγκόμεθ
hernangomez.webp

Ο Ισπανός σέντερ αγωνίζεται στο NBA από το 2016. Έχει συμμετάσχει συνολικά σε 344 παιχνίδια, με μέσο όρο 7.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ. Φόρεσε τη φανέλα των Νικς, Χόρνετς και Πέλικανς, ενώ με τους τελευταίους κατέγραψε και μία συμμετοχή στη φάση των playoffs.

Τελευταία του ομάδα, πριν το ταξίδι του στην Αμερική, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα.

Πλέον, το σενάριο της επιστροφής του στην EuroLeague παρουσιάζεται αρκετά πιθανό. Ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε φημολογούνται πως ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Ομέρ Γιούρτσεβεν
yurtsesev.webp

Στο NBA βρέθηκε το 2021 και έχει παίξει συνολικά σε 65 παιχνίδια στην regular season και σε 17 στα playoffs με τους Μαϊάμι Χιτ. Μετρά κατά μέσο όρο 5.2 πόντους και 4.9 ριμπάουντ. Ο Τούρκος σέντερ αγωνίστηκε μάλιστα και στην G-League με τους Oklahoma City Blue και τους Sioux Falls Skyforce.

Η Φενέρμπαχτσε αποτελεί τον τελευταίο ευρωπαϊκό του σταθμό. Δεν θεωρείται απίθανο να επιστρέψει στην Τουρκία, είτε για λογαριασμό της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη είτε για την Αναντολού Εφές.

Ντάριο Σάριτς
dario_saric.jpg

Ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA το 2016, αγωνιζόμενος σε Σίξερς, Σανς, Τίμπεργουλβς και Θάντερ. Έχει πατήσει στο παρκέ σε 413 περιπτώσεις, προσθέτοντας στο βιογραφικό του και 24 ματς playoffs. Μετρά μέσο όρο 11 πόντων και 5.6 ριμπάουντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 2021-22 παρέμεινε εκτός δράσης, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού.

Από το 2014 έως το 2016 βρέθηκε στην Αναντολού Εφές. Η επιστροφή του στην EuroLeague θα μπορούσε κάλλιστα να πραγματοποιηθεί, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν μπει δυνατά στη διεκδίκηση του Κροάτη φόργουορντ.

Σερζ Ιμπάκα
NEW ORLEANS, LOUISIANA - FEBRUARY 06: Athletes compete in the 10k and half marathon during the Rock ’n’ Roll Marathon New Orleans on February 06, 2022 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Patrick McDermott/Getty Images for Rock ’n’ Roll Marathon)

Έχει «φάει» τα παρκέ του NBA με το… κουτάλι! Ο Ισπανοκονγκολέζος φόργουορντ μετρά 14 χρόνια παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Έχει καταγράψει 919 παιχνίδια στη regular season (μ.ο. 12 π., 7.1 ρ.) και άλλα 152 στα playoffs (μ.ο. 10.6 π., 6.3 ρ.) περνώντας από Θάντερ, Ράπτορς, Κλίπερς, Μάτζικ και Μπακς. Το 2019 μάλιστα στέφθηκε πρωταθλητής στο Τορόντο.

Επέλεξε να φορά τη φανέλα με το ισπανικό εθνόσημο στο στήθος, ενώ πριν αποχωρήσει για την Αμερική αγωνιζόταν για την Μανρέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 υπέγραψε ένα συμβόλαιο λίγων μηνών με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έπαιξε σε 6 ματς EuroLeague.

Τα πάντα είναι ανοιχτά για το μέλλον του 33χρονου, με την επιστροφή στην Ευρώπη να βρίσκεται στον ορίζοντα.

Άλεξ Λεν
alex_len.webp

Ο Ουκρανός ξεκίνησε από την Ντνίπρο, για να μετακομίσει το 2013 στον «μαγικό» κόσμο του NBA. Έχει 596 αναμετρήσεις, με 7.4 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, φορώντας τις φανέλες των Σανς, Χοκς, Ράπτορς, Γουίζαρντς και Κινγκς. Μετρά επίσης 12 συμμετοχές στη φάση των playoffs.

Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 30χρονου σέντερ παραμένει άγνωστος, ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα προκαλούσε έκπληξη η απόκτησή του από κάποια ομάδα της EuroLeague.

Σβι Μιχάιλιουκ
μιχαιλιουκ.webp

Από το 2018 έως και σήμερα, ο Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ έχει περάσει από Πίστονς, Ράπτορς, Λέικερς, Θάντερ, Χόρνετς και Νικς. Ύστερα από 252 παιχνίδια, συν άλλα 3 στα playoffs, έχει μέσο όρο 6.6 πόντους.

Πριν βρεθεί στην κολεγιακή ομάδα μπάσκετ του Κάνσας, αγωνιζόταν στην πατρίδα του για λογαριασμό της Τσερκάσκι Μάβπι.

Ο 26χρονος ακούστηκε κάποια στιγμή και για τον Παναθηναϊκό και αποτελεί ακόμα έναν καλαθοσφαιριστή που ίσως επιστρέψει στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιοι από τους παραπάνω θα επιλέξουν πράγματι το μονοπάτι της EuroLeague. Έχουμε δρόμο ακόμα.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0