Basket Talk

Ισπανία - Ελλάδα 76-60: Με Τσεχία για την είσοδο στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ (video)

Ισπανία - Ελλάδα 76-60: Με Τσεχία για την είσοδο στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ (video)
Μετά την ήττα από την Ισπανία με 76-60 η Εθνική ομάδα Γυναικών τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία για ένα εισιτήριο στους 8 του Eurobasket!

Μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί της Λετονίας, η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε την παρουσία της στα μπαράζ της πρόκρισης, καθώς οι δεύτερες και οι τρίτες ομάδες των ομίλων συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διαδικασία. Αντιμετώπισε την Ισπανία που «καιγόταν» για τη νίκη που σήμαινε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα μπορεί να ηττήθηκε από τις αποφασισμένες Ισπανίδες με 76-60, όμως συνεχίζει την πορεία της στα play offs εισόδου στους 8 της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική ξεκίνησε καλά και έμοιαζε να έχει βρει γρήγορα τα πατήματά της.  Η Πηνελόπη Παυλοπούλου ξεχώρισε σε αυτή την πρώτη περίοδο σκοράροντας 9 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Πέτρου Πρέκα αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα επιθετικά κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Ισπανίδες τρέχοντας ένα σερί 5-0 όσο οι Ελληνίδες έμεναν άστοχες. Με το τρίποντο της Χριστίνα Ουβίνα, οι «φούριας ρόχας» πήραν διψήφιο προβάδισμα 11 πόνων (31-20). Η Κατερίνα Σωτηρίου έδωσε ανάσα στην Εθνική με τρίποντο για το 35-25.

Μετά την ανάπαυλα, η Άρτεμις Σπανού μαζί με την Παυλοπούλου είχαν ένα επιθετικό κρεσέντο που μείωσε το προβάδισμα της Ισπανίας στους 5 πόντους (40-35). Ακολούθησε η Έλενα Τσινέκε με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια για το 40-38. Η Κάσας κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση οδήγησε την Ισπανία στο +6 λίγο πριν οι δύο ομάδες αγωνιστούν στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Η 39χρονη Κατερίνα Σωτηρίου με μεγάλα σουτ δίνει ώθηση στην Εθνική που πάλευε να «ροκανίσει» την διαφορά από τις Ισπανίδες που… καίγονταν για τη νίκη. Σημαντικός παράγοντας στην αναμέτρηση ήταν τα πολλά λάθη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (19) απέναντι στα μόλις 4 των Ισπανίδων που τις οδήγησαν ξανά σε διψήφιο προβάδισμα (71-57) και στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-27, 55-49, 76-60

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0