Basket Talk

Ο GM της Ζαλγκίρις για το Final-4: «Δεν ήμασταν συνηθισμένοι στον τρόπο σκέψης οπαδών σαν του Ολυμπιακού»

Ο GM της Ζαλγκίρις για το Final-4: «Δεν ήμασταν συνηθισμένοι στον τρόπο σκέψης οπαδών σαν του Ολυμπιακού»
Τον απολογισμό του τετραημέρου του Final-4 στο Κάουνας έκανε ο GM της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας, μιλώντας και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Το Κάουνας παρότι είναι μία αμιγώς μπασκετική πόλη δεν είχε τύχει να διοργανώσει ξανά ένα τόσο μεγάλο γεγονός της «πορτοκαλί θεάς» σε συλλογικό επίπεδο, σαν το Final-4 της Ευρωλίγκα, με τον GM της Ζαλγκίρις να κάνει τον απολογισμό του, τονίζοντας πως η πόλη θα ήθελε μελλοντικά να διοργανώσει και άλλα παρόμοια event. Μεταξύ άλλων, ο Παούλιους Γιανκούνας μίλησε και για το εγχείρημα της αντιμετώπισης οπαδών σαν εκείνους του Ολυμπιακού που κατέκλυσαν το Κάουνας τις προηγούμενες ημέρες.

«Αντιμετωπίσαμε κάθε ζήτημα. Συζητούσαμε με την αστυνομία, ενώ την Κυριακή δεν επιτρέψαμε την πώληση αλκοόλ στον τρίτο όροφο του γηπέδου. Δεν επιτρέψαμε ποτήρια, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αυξήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας ημέρας. Χωρίς αμφιβολία είχαμε καλύτερο έλεγχο σε σχέση με εκείνον της Παρασκευής. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε αυτό το στιλ υποστήριξης, διότι οι δικοί μας οπαδοί συμπεριφέρονται διαφορετικά. Προσαρμοστήκαμε όμως στον ελληνικό τρόπο σκέψης. Δεν θα πω αν η υποστήριξή τους ήταν καλή ή κακή, όμως σίγουρα μας ανάγκασε να προσεγγίσουμε τα πράγματα διαφορετικά» εξήγησε μιλώντας στο Basket News και συνέχισε ανεφερόμενος και σε κάποιες ζημιές στο γήπεδο (σπασμένα καθίσματα, ρίψη κάποιων αντικειμένων).

«Δεν ξέρω αν θα πάρουμε ξανά ένα Final Four, όμως μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι το θέλουμε. Πιστεύω ότι η πόλη θέλει να βοηθήσει, αν και δεν έχουμε μιλήσει ακόμα επίσημα. Η πόλη μεγαλώνει και αναπτύσσεται, θα υπάρξουν κι άλλα ξενοδοχεία, το θέλουμε και απολαύσαμε την εμπειρία».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0