Basket Talk

Ολυμπιακός - Άρης 97-73: «Ερυθρόλευκο» ξεμούδιασμα στην πρεμιέρα των playoffs! (video)

Ολυμπιακός - Άρης 97-73: «Ερυθρόλευκο» ξεμούδιασμα στην πρεμιέρα των playoffs! (video)
Ο Ολυμπιακός το πήρε από εκεί που το... άφησε στην κανονική διάρκεια και ξεκίνησε με μία άνετη νίκη τις υποχρεώσεις του στα playoffs της Basket League. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Μπαρτζώκας με τους Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Μπλακ και Σλούκα να ξεχωρίζουν. Στάθηκε στο ύψος του ο αποδεκαστισμένος Άρης των 9 παικτών και των τριών, με το ζόρι, ψηλών.
Η αυλαία των playoffs της Basket League άνοιξε στο ΣΕΦ με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη. Ένας αγώνας που εξελίχθηκε λίγο πολύ όπως οι περισσότεροι των περίμεναν, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν στο παρκέ των αποδεκατισμένων Θεσσαλονικιών, παίζοντας όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα και παίρνοντας... κεφάλι στη σειρά των προημιτελικών. Ασταμάτητος για μία ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ. Η υψομετρική διαφορά κάτω από τη ρακέτα δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους που αγωνίστηκαν με 9 παίκτες, συνθήκη που ουσιαστικά υπήρξε και η καταλυτική ως προς την ανάδειξη του νικητή.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι Πειραιώτες θέλησαν να... ακουμπήσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό και με 6 πόντους του Φάλ προηγήθηκαν με 11-4 στο 7'. Η έλειψη λύσεων κάτω από τη ρακέτα για τον Άρη τον οδηγούσε σε κάποιες μακρινές και εννίοτε «τραβηγμένες» προσπάθειες, γεγονός που τον έθεσε από το πρώτο κιόλας δεκάλπετο εκτός της διεκδίκησης της νίκης (28-12 με τις βολές του Βεζένκοφ).

Οι παίκτες του Καστρίτη ευστόχησαν σε κάποια μαρκινά σουτ με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και μάζεψαν γρήγορα γρήγορα τη διαφορά κάτω από τους 10 (28-20, 12'), όμως η αντίδρασή τους αποδείχτηκε σπασμωδική. Και αυτό διότι ο Σλούκας οργάνωνε «μαεστρικά» την επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Μπλακ να τελειώνει ιδανικά τις φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρυθμό επιθετικά και ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και το +18 (42-24, 16').

Όπως συνέβη και στη δεύτερη περίοδο, έτσι και μετά την ανάπαυλα κάποια μακρινά σουτ του Ντι Νότε και του Τολιόπουλου έριξαν την απόσταση σε μονοψήφια τιμή (53-45, 22'). Παρόλα αυτά, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός χωρίς να αγχωθεί, βρήκε τις λύσεις και με ένα σερί 13-0, ουσιαστικά έβαλε τέλος στη... σεμνή τελετή από το 26' (66-45).

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το φινάλε, οι δύο προπονητές μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής, όσο αυτό ήταν εφικτό από πλευράς Καστρίτη, θέλοντας να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε σε ριμπάουντ και ασίστ, δεν έκοψε ταχύτητα σε κανένα σημείο, αγγίζοντας μάλιστα το «φράγμα» των 100 πόντων και πέτυχε μία άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 53-38, 73-56, 97-73

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0