Basket Talk

Σακραμέντο Κινγκς: «Light the beam» και κουδούνια… αγελάδας για τους πιο ένθερμους φαν του NBA

Σακραμέντο Κινγκς: «Light the beam» και κουδούνια… αγελάδας για τους πιο ένθερμους φαν του NBA

Οι φίλοι του Σακραμέντο ζουν το «όνειρο», αφού η ομάδα τους επέστρεψε στα play off μετά από σχεδόν 17 χρόνια με τους φαν να μη μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους.

Είναι δύσκολο να φανταστούμε ένα άθλημα χωρίς τους φιλάθλους και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Η αγάπη, ο ενθουσιασμός και η αμέτρητη  στήριξη που φέρνουν στο γήπεδο είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Από τους πιο πιστούς φαν σε ολόκληρο το NBA  έχουν οι Σακραμέντο Κινγκς.

Οι φίλοι των Κινγκς έχουν σταθεί στην ομάδα σε εύκολες και δύσκολες στιγμές με τις δύσκολες να υπερτερούν τα τελευταία χρόνια. Το Σακραμέντο αποτελούσε τη μοναδική ομάδα που είχε μείνει εκτός play off για διάστημα σχεδόν 17 χρόνων. Αυτή η μακρά περίοδος «ξηρασίας» έλαβε τέλος τη φετινή χρονιά με την ομάδα της Καλιφόρνια να φιγουράρει στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας.

Το… ρόδι έσπασε με τον ιδανικότερο τρόπο στο πρώτο παιχνίδι τους στα play off κόντρα στους Πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Έχοντας το πλεονέκτημα έδρας (και διατηρώντας το) κέρδισαν και τους δύο αγώνες στο γήπεδό τους. Οι Κινγκς έδωσαν στους «πεινασμένους» φιλάθλους τους αυτό που περίμεναν τόσα χρόνια και εκείνοι με την σειρά τους με «όπλο» τη φωνή τους (και όχι μόνο) έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στήριξαν την ομάδα τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Sold out γήπεδο, υπέρογκα ποσά για μία θέση στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους Κινγκς, κόσμος έξω και γύρω από το στάδιο βλέποντας το ματς από τις γιγαντοοθόνες λες και είναι γιορτή. Μερικές από τις ενέργειες που καθρεφτίζουν πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι φίλοι του Σακραμέντο την ιστορία που τώρα γράφεται. Έτσι κι αλλιώς κανένα άλλο fanbase δεν το αξίζει περισσότερο από αυτούς, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ο οργανισμός δεν τους έδωσε πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενοι..

εικόνα_Viber_2023-04-19_22-22-58-449.jpg

Στα πρώτα δύο ματς στο κατάμεστο Golden 1 Center οι φαν των Κινγκς έκαναν τόσο θόρυβο που τα σφυρίγματα των διαιτητών δεν ακούγονταν. «Η ενέργεια στο γήπεδο είναι απίστευτη. Δεν έχω ακούσει πιο θορυβώδες κοινό. Ανησυχώ για τα αυτιά του εγγονού μου», δήλωσε ο προπονητής του Σακραμέντο, Μάικ Μπράουν.

Οι φίλοι των Κινγκς πήραν αυτά τα 17 χρόνια της πίκρας και των απογοητεύσεων και τα μετουσίωσαν σε ενέργεια στο γήπεδο. Αυτή είναι μια νέα γενιά φιλάθλων που μεγαλώνει βλέποντας το Σακραμέντο από εκεί που δεν είχε κανέναν τίτλο και να «χαράζει» τη δική του -πολλά υποσχόμενη- πορεία στα play off. Φανέλες παικτών όπως ο Μιτς Ρίτσμοντ, ο Κρις Βέμπερ, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και ο Μάικ Μπίμπι κοσμούσαν το Golden 1 Center. Όμως υπήρχαν και εμφανίσεις παικτών όπως ο Μπόμπι Χάρλει, Κάρον Μπάτλερ μέχρι και του Κώστα Κουφού δείχνοντας τα «40 κύματα» από τα οποία έχει περάσει το Σακραμέντο.

Για την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στα ματς στο Σακραμέντο μίλησε και ο Ντρέιμον Γκριν των Ουόριορς που δεν γλίτωσε από τους φιλάθλους της ομάδας: «Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Είναι ωραίο να παίζεις έτσι. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε ‘εχθρικά’ περιβάλλοντα και αυτό εδώ είχε σίγουρα πλάκα».

 

Σαν έβδομα παιχνίδια τελικών έμοιαζαν οι πρώτοι δύο αγώνες της σειράς κόντρα στους «πολεμιστές» με το κοινό να είναι απόλυτα ένθερμο χτυπώντας τα κουδούνια… αγελάδας τους και φωνάζοντας το γνωστό «light the beam!». Αυτό το σύνθημα συμβολίζει μία ιεροτελεστία που εδραιώθηκε τον περασμένο μόλις Σεπτέμβρη, όπου μετά από κάθε νίκη της ομάδας φωτίζεται μια δέσμη φωτός στην στέγη του γηπέδου μέσω ενός buzzer που βρίσκεται εντός του γηπέδου και πατιέται είτε από κάποιον παίκτη (Σαμπόνις, Φοξ συνήθως) είτε από κάποια διασημότητα που παρευρίσκεται.

Το κουδούνι αγελάδας από την άλλη έχει διπλή σημασία. Αρχικά, χρησιμοποιείται ως επιβράβευση σε κάποια καλή ενέργεια στο παιχνίδι όμως έχει και ιστορικό υπόβαθρο. Ο πρώην προπονητής των Λέικερς, Φιλ Τζάκσον, αποκάλεσε το Σακραμέντο «πόλη αγελάδων» και τους οπαδούς του τους χαρακτήρισε «αγροίκους». Πώς απάντησαν οι φαν των Κινγκς; Φέρνοντας κουδούνια… αγελάδων στα εντός έδρας παιχνίδια.

Οι Σακραμέντο Κινγκς τώρα ξεκινάνε τον δύσκολο δρόμο για να περάσουν στην επόμενη φάση των play off της Δύσης. Διοργάνωσαν μάλιστα «watching parties» στο γήπεδο τους προσκαλώντας τους φαν να παρακολουθήσουν παρέα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχουν πολύ δύσκολη δουλειά στο Chase Center και το γνωρίζουν και οι ίδιοι, όμως είτε προχωρήσουν είτε όχι , η σχέση που έχουν χτίσει με τους φιλάθλους τους είναι αδιαμφησβήτητη. Το επόμενο βήμα θα γίνει παροτρύνοντας τους φίλους της ομάδας να φωτίσουν τα σπίτια και τα γραφεία τους με μωβ χρώμα ώστε να δείξουν σε ολόκληρη την Καλιφόρνια πως είναι… Sacramento proud.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0